Ve věku 93 let zemřel francouzský herec Hossein. Proslavil se jako hrabě de Peyrac z Angeliky

Ve věku 93 let ve čtvrtek zemřel francouzský režisér a herec Robert Hossein. S odvoláním na jeho manželku o tom informovala agentura AFP. V Česku je Hossein nejvíce známý jako hrabě Joffrey de Peyrac ze série filmů o Angelice, kde si zahrál po boku Michèle Mercierové.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve věku 93 let ve čtvrtek zemřel francouzský režisér a herec Robert Hossein (na snímku z roku 2015)

Ve věku 93 let ve čtvrtek zemřel francouzský režisér a herec Robert Hossein (na snímku z roku 2015) | Zdroj: Reuters

Podle své třetí ženy Candice Patouové zemřel Hossein ve středu ráno v nemocnici, kde byl kvůli „problému s dýcháním“. Třiadevadesáté narozeniny oslavil teprve ve středu.

Ve věku 95 let zemřela Anne Golonová, autorka slavné Angeliky

Číst článek

Hossein se narodil roce 1927 v Paříži jako Robert Hosseinoff. Jeho otcem byl skladatel ázerbájdžánského původu a matkou komediální herečka pocházející z Ukrajiny.

Už v mládí začal navštěvovat herecké kurzy. Nejprve hrál divadlo, v 21 letech debutoval i ve filmu. Kromě herectví se později věnoval také divadelní a filmové režii.

Zahrál si například ve snímcích Hudba (1967), Zakázaní kněží (1973), Profesionál (1981) nebo Muž a jeho pes (2009) v hlavní roli s Jeanem-Paulem Belmondem.

Hosseinovou nejslavnější rolí ale zůstává podmanivý hrabě de Peyrac v sérii filmů o Angelice. „Prožil jsem pět let jen s Angelikou. Bylo to šílené. Ztratil jsem svou totožnost. Jak řekla má žena, můžeš natočit třeba sto filmů, ale na tvém hrobě bude jen busta Peyraka i s jeho jizvou,“ řekl před lety Hossein o své nejznámější postavě.

Se třemi manželkami měl Hossein čtyři syny. V 50. letech byla jeho první ženou slavná herečka ruského původu Marina Vladyová.

Zemřel Joffrey de Peyrac z Angeliky.... Francouzský herec Robert Hossein se dožil 93 let.

12:57 – 31. 12. 2020

1 12

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme