Nejznámější filmová zvedačka slaví výročí. Kultovní snímek Hříšný tanec se poprvé promítal před 35 lety

Příliš dívčí. Nezajímavý. Nemáme zájem. Filmová studia celkem čtyřicetkrát odmítla scénář k filmu Hříšný tanec. Nakonec ale tvůrci dnes už legendárního filmu uspěli v roce 1987 u studia Vestron. Přesně před 35 lety se na plátnech kin naučila postava Baby tančit.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jennifer Grey a Patrick Swayze ve filmu Hříšný tanec

Jennifer Grey a Patrick Swayze ve filmu Hříšný tanec | Foto: Artisan Entertainment/ Courtesy: Everett Collection | Zdroj: Profimedia

Léto, prázdninová láska a hlavně hříšný a vášnivý tanec. I takové léto do dnes díky snímku režiséra Emila Ardolina touží mít miliony lidí z celého světa. Z příběhu, ve kterém se Frances Housemanová v podání herečky Jennifer Greyové učí tančit a prožívá první lásku se svým instruktorem Johnym, se stal hit a vydělal přes 200 milionů dolarů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hříšný tanec měl premiéru před 35 lety. Hudba i film samotný se staly kultovní hity

Snímek se proslavil i legendární hláškou: „Baby nebude sedět v koutě.“ I přes to, že ji postava Johnyho říká ve filmu velmi sebevědomě, herec Patrick Swayze s ní měl problém. Dokonce chtěl repliku z filmu vyškrtnout. To mu ale neprošlo.

Hříšný tanec se stal populární i díky chytlavé hudbě, za kterou získal Oscara.

Jennifer Greyová se vrací v další kapitole - i těmito slovy zástupci filmového studia Lions Gate oznámili letos v dubnu nové pokračování Hříšného tance. Sama herečka se dokonce ujala i produkce filmu a slibuje romantický a nostalgický snímek, na který diváci čekají. Podle kulturních serverů by se film mohl na plátnech kin objevit do dvou let.

Hříšný tanec inspiroval i divadelníky. Velmi oblíbený se stal i muzikál, který několikrát do roka hrají v Londýně. Další představení jsou na programu na leden příštího roku.

Výročí Hříšného tance ale doprovázejí zprávy o tom, že jezero Lure, ve kterém Baby a Johny nacvičují legendární zvedačku, je vyschlé. A hotel, který filmaře inspiroval k vytvoření filmových kulis před pár dny vyhořel

I tak se ale diváci do míst, kde se zrodil příběh legendární letní lásky vracejí díky televizním obrazovkám stále v hlavních vysílacích časech.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme