Hra o Hvězdné války. Vznikne nová série ze světa Star Wars, vytvoří ji tvůrci seriálu Hra o trůny

Tvůrci úspěšného fantasy seriálu televizní stanice HBO Hra o trůny David Benioff a D. B. Weiss vytvoří novou sérii filmů ze světa Hvězdných válek (Star Wars). Oznámily to společnosti Lucasfilm a Disney, informovala ve středu agentura AFP. Úspěšná dvojice napíše k novým snímkům scénáře a bude je i produkovat.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„David a Dan patří v současnosti k nejlepším vypravěčům příběhů," uvedla ředitelka společnosti Lucasfilm Kathleen Kennedyová. Pracovat by na nových filmech měli Benioff a Weiss začít ihned poté, co příští rok dokončí práci na seriálu Hra o trůny.

Disney se snažil schovat loď Millennium Falcon ze Star Wars před fanoušky. Zapomněl ale na Google Maps

Číst článek

Další podrobnosti o novém projektu Lucasfilm nesdělil, měl by být ale nezávislý na předcházejících snímcích, které se točí kolem Luka Skywalkera, a neměl by mít nic společného ani s nedávno oznámenou trilogií pod režijní taktovkou Riana Johnsona. Jasné není například ani to, kolik filmů by měli Benioff s Weissem vytvořit.

„V létě 1977 jsme cestovali do daleké, předaleké galaxie a od té doby jsme o ní snili," uvedli tvůrci úspěšného fantasy seriálu Hra o trůny Benioff a Weiss ve společném prohlášení. Šancí podílet se na dalších filmech ze světa Hvězdných válek se oba cítí poctěni, velká zodpovědnost je ale prý i trochu děsí.

Od oblečení až po drogerii. Fanoušci Star Wars nakupují všechno s motivem ságy

Číst článek

Společnost Walt Disney & Co koupila v roce 2012 produkční firmu Lucasfilm, čímž získala práva na natočení dalších dílů Hvězdných válek. V roce 2015 se do kin dostal snímek Star Wars: Síla se probouzí, loni v prosinci Star Wars: Poslední z Jediů.

Letos se fanoušci Hvězdných válek dočkají nového příběhu o pašerákovi Hanu Solovi, už druhého ze spin-offů, tedy příběhů odvozených od hlavní linie. Prvním byl snímek Rogue One: Star Wars Story z roku 2016. Třetí díl aktuální sequelové trilogie by se měl do kin dostat příští rok.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme