V Cannes měl premiéru nový film ze světa Star Wars. Hana Sola představí tak, jak ho lidé neznají

Další film ze světa Hvězdných válek je v Evropě. Na festivalu v jihofrancouzském Cannes měl svou premiéru film Solo: Star Wars Story. Po červeném koberci se v úterý večer prošel parťák vesmírného pašeráka Hana Sola „Žvejkal“ a film osobně uvedl i režisér Ron Howard.

Tento článek je více než rok starý.

Cannes Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hvězdy pokračování Hvězdných válek na červeném koberci ve francouzském Cannes

Hvězdy pokračování Hvězdných válek na červeném koberci ve francouzském Cannes | Foto: Regis Duvignau | Zdroj: Reuters

Film představuje oblíbeného hrdinu vesmírní ságy Hana Sola ještě v době, kdy nemá své jméno – to dostane až v průběhu snímku.

Příběh zároveň vypráví, jak se kolem vesmírného pašeráka začínají shromažďovat jeho kolegové i to, jak prvně usedá do vesmírní lodě Millenium Falcon. Často jde o informace, které předcházejí hlavní sérii filmů.

Hana Sola hraje Alden Ehrenreich, který je stylizovaný tak, aby na něj postava ztvárněná v předchozích filmech Harrisonem Fordem seděla.

Za zmínku stojí také Woody Harrelson v roli zlodějíčka. Herec, který má za sebou spoustu rolí policajtů a vyšetřovatelů, zde hraje muže na druhé straně zákona a zjevně si to užívá.

Dvouhodinový snímek byl odlehčením filmového festivalu v Cannes, kterému jinak obvykle dominují mnohem těžší témata.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme