‚Učil jsem se tancovat a svářet.‘ Ivan Trojan hraje v nové komedii svého bratra Bourák

„Četl jsem scénář a říkal jsem si, co s tím budu dělat? Moc předpokladů pro roli jsem neměl,“ přiznává herec Ivan Trojan, když mluví o natáčení nového filmu Bourák. V černé komedii svého bratra Ondřeje Trojana ztvárnil titulní roli Ládi, který je opravářem aut a také rád tančí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Boková a Ivan Trojan ve snímku Bourák

Kristýna Boková a Ivan Trojan ve snímku Bourák | Foto: Bára Lockefeer | Zdroj: Total HelpArt / Falcon

„Na pět minut tanečních scén ve filmu jsem se učil tancovat půl roku,“ usmívá se. Já nevím úplně, co to je. Je to taková načernalá komedie, ulítlá. Se skvělou muzikou," popisuje film Bourák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Taková načernalá ulítlá komedie se skvělou muzikou, popisuje herec nový film, kerý natočil jeho bratr Ondřej Trojan

Práce s bratrem byla občas náročná. Brácha často všechno líp ví, jak to má fungovat a jak to má být. Ale občas zase má pocit, že nám všechno řekl, ale přitom si ještě 15 procent nechal pro sebe,“ podotýká Ivan Trojan.

Přece jenom jsem pořád mladší bratr, i když v 55 letech už to znamená něco jiného.“ Často to ale bylo spíš pro pobavení štábu. Cíl měli totiž společný.

V srpnu bude mít navíc premiéru jeho další film Šarlatán, s režisérkou Agnieszkou Holland, což je úplně jiný žánr. Aby nemusel neustále měnit žánr i režiséra, dohodl s Ondřejem Trojanem, a natočil nejprve jeden a potom až druhý film.

Kdo je jeho nejoblíbenější zahraniční herec? A jak se dají získat vstupenky na představení v Dejvickém divadle? Poslechněte si celý rozhovor.

Jan Pokorný, per, prh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme