Bondovo krycí jméno podle spekulací dostane v novém filmu žena. Agentem 007 bude Lashana Lynchová

Ačkoli zatím není jasné, který herec vystřídá Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, jedna velká změna na fanoušky čeká už v připravovaném a zatím bezejmenném pokračování filmové série. Označení agenta 007 totiž po Bondovi převezme postava, kterou ztvární Lashana Lynchová. Se zprávou přišel o víkendu bulvární deník The Daily Mail a následně ho převzala seriózní média.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herečka Lashana Lynch

Herečka Lashana Lynch | Foto: Gilbert Bellamy | Zdroj: Reuters

Jamese Bonda si už popáté zahraje Daniel Craig. Podle nejmenovaného zdroje, na který se odkazuje Daily Mail, ho chystaný snímek zastihne v důchodu. Z něj je odvolán zpět do akce, aby se postavil novému protivníkovi.

V jedné z úvodních scén filmu, která se odehraje v londýnské centrále MI6, agent M (Ralph Fiennes) údajně prohlásí: „Vstupte, 007.“ A v tu chvíli do místnosti vstoupí postava Lashany Lynchové.

Fukunaga natáčí stále bezejmenného Bonda na Jamajce. Craigově agentovi 007 se postaví Rami Malek

Číst článek

Podle deníku jde o jednu ze změn ve scénáři, které provedla v dubnu přizvaná scenáristka a herečka Phoebe Waller-Bridgová. Ta má na svém autorském kontě třeba kriticky úspěšné televizní série Na mušce a Potvora.

Lashana Lynchová si zahrála například ve sportovním filmu Fast Girls nebo dramatu Brotherhood. Letos se objevila ve vedlejší roli stíhací pilotky v superhrdinské adaptaci Captain Marvel.

O obsazení Jamese Bonda ženou nebo zástupcem rasové menšiny se diskutuje už několik let. Podle loňského průzkumu časopisu The Hollywood Reporter je více než polovina Američanů pro, aby roli dostal herec tmavé pleti. Favoritem je přitom herec Idris Elba. 

Producentka filmové série Barbara Broccoliová pro deník Guardian uvedla, že James Bond nikdy nebude žena.

Bondovku s pořadovým číslem 25 natáčí Cary Fukunaga. Režii převzal po Dannym Boylovi, který projekt opustil v srpnu 2018 kvůli „tvůrčím rozdílům“.

Kromě Craiga se svých rolí opět zhostí Naomie Harrisová, Ben Whishaw, Ralph Fiennes a údajně také Christoph Waltz. Jako úplně nová záporná postava se ve filmu představí oscarový herec Rami Malek. Světová premiéra je plánovaná na rok 2020.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme