Kdo bude nový James Bond? ‚Nového herce ještě nějaký čas ani hledat nebudeme,‘ říkají producenti

Slavný britský agent James Bond ve středu oslavil již 60 let na stříbrném plátně, kdo ale bude dalším hercem, který ztvární legendární roli agenta 007 a zároveň milovníka žen a protřepaného martini? Naposledy si Jamese Bonda zahrál Daniel Craig v loni uvedeném filmu Není čas zemřít. Podle hollywoodských producentů Barbary Broccoliové a Michaela G. Wilsona ještě hledání nového herce ani nezačalo, napsala agentura Reuters.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Daniel Craig, představitel agenta 007 Jamese Bonda, na premiéře filmu Spectre v Mexico City

Herec Daniel Craig, představitel agenta 007 Jamese Bonda, na premiéře filmu Spectre v Mexico City | Zdroj: Reuters

„Nového herce ještě nějaký čas ani hledat nebudeme,“ uvedla Broccoliová v rozhovoru u příležitosti 60. výročí od premiéry prvního filmu Dr. No v roce 1962, ve kterém agenta ztvárnil Sean Connery.

Posledním filmem s Danielem Craigem se totiž uzavřela další bondovská éra a producenty nyní čeká vymýšlení, jak vše „úplně nově přetvořit, což je velmi vzrušující“, dodala americká producentka.

Zatímco fanoušci stále spekulují nad tím, kdo ztvární jednu z nejžádanějších rolí v Hollywoodu, jaké vlastnosti vůbec producenti od nového herce vyžadují? „Chceme především dobrého herce, někoho, kdo nemusí být nutně akčním hercem, ale kdo dokáže zahrát náročnou roli, o které píšeme ve scénáři,“ popsal Michael G. Wilson.

Auto Jamese Bonda nebo kostýmy. Do charitativní aukce jde asi 60 předmětů spojených s agentem 007

Číst článek

„To je asi nejdůležitější. Ale když se podíváte na herce, kteří ztvárnili Bonda, je velmi těžké vyzdvihnout nějakou společnou charakteristiku,“ dodal.

Tajného agenta, který se nejprve objevil v dobrodružných románech britského spisovatele Iana Fleminga, hrál nejprve Sean Connery, poté George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan a naposledy Daniel Craig.

Jak k tomu poznamenala Wilsonova nevlastní sestra Barbara Broccoliová, právě výběr správného herce je pro úspěch celé série filmů nejdůležitější.

„Díky bohu, že tenkrát obsadili Seana Conneryho, protože kdyby to nebyl on, nevím, jestli bychom tu ještě 60 let poté byli. A každý z dalších herců sérii posunul novým směrem a byl pro ni osvěžením,“ dodala.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme