Zemřel James Caan, herec známý z filmů Kmotr nebo Misery nechce zemřít. Dožil se 82 let

Ve věku 82 let zemřel americký herec James Caan známý například z filmů Kmotr nebo Misery nechce zemřít. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec James Caan na galavečeru v New Yorku

Herec James Caan na galavečeru v New Yorku | Foto: Lucas Jackson | Zdroj: REUTERS/File Photo

„S velkým smutkem informujeme o tom, že Jimmy odešel večer 6. července. Rodina si váží projevů lásky a srdečných projevů soustrasti a prosí, abyste v této těžké době respektovali její soukromí,“ stojí v tweetu na Caanově účtu.

It is with great sadness that we inform you of the passing of Jimmy on the evening of July 6.

The family appreciates the outpouring of love and heartfelt condolences and asks that you continue to respect their privacy during this difficult time.

End of tweet

19:02 – 07. 07. 2022

31376 250181

Caan dobyl Hollywood v 70. a na začátku 80. let. Za roli Sonnyho Corleoneho ve snímku Kmotr Francise Forda Coppoly byl nominován na Oscara za mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Zemřel Josef Abrhám, jeden z nejpopulárnějších českých herců. Bylo mu 82 let

Číst článek

Pak s hraním náhle přestal, neobjevoval se na veřejnosti, trpěl depresemi a potýkal se závislostí na drogách. Vrátil se na konci 80. let a vydobyl si uznání za výkony ve filmu Misery nechce zemřít, Temná zákoutí nebo Vánoční skřítek.

Caan se narodil v židovské rodině v newyorském Bronxu jako syn řezníka. Nejprve se chtěl stát fotbalistou, ale pak ho začalo přitahovat herectví, když se na univerzitě setkal s Coppolou. Zapsal se pak do herecké školy.

Po menších rolích si udělal jméno výkonem ve filmu Red Line 7000 z roku 1965. O rok později se pak objevil po boku Johna Waynea ve westernu El Dorado. Pevnější pozici v Hollywoodu získal výkonem v Coppolově snímku Lidé deště z roku 1969.

Na obědě u režiséra Francise Forda Coppoly, filmového tvůrce Kmotra

Číst článek

Do generace amerických hereckých talentů se definitivně zařadil v 70. letech, kdy hrál ve filmu Gambler nebo komedii Freebie and the Bean.

Caan je znám také odmítnutými nabídkami - k nimž patří možnost hrát ve filmu Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Kramerová versus Kramer.

Caan se čtyřikrát oženil a má pět dětí, z nichž syn Scott ho následoval do herecké profese. Mnoho lidí z filmového světa začalo posílat kondolence, mezi nimi Rob Reiner, který režíroval film Misery nechce zemřít. „Ta zpráva mne velmi zarmoutila. Rád jsem s ním pracoval,“ napsal na tweetu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme