Když mě něco trápí, píšu na ministerstva. Z politické scény mám pocit bezmoci, říká Jana Plodková

Herečka Jana Plodková natočila pro společnost MAFRA, kterou Andrej Babiš převedl do svěřenského fondu, internetový seriál Single Lady. Vůči další spolupráci se později vyhranila a sitcom se stal jejím posledním počinem pro tuto mediální skupinu. „Další sérii i jakékoliv rozhovory pro Babišovy noviny odmítám,“ říká host Osobnosti Plus.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Osobnosti Plus je Jana Plodková

Když o mně říkají, že jsem křehká blondýnka, mám pocit, že to znamená, že si neumím o nic říct. A to není pravda,“ vypráví herečka o svém mediálním obrazu.

„Z české politické scény mám pocit velké bezmoci. Snažím se tomu ale nepoddávat, protože kdybych to udělala, nebyla bych potom schopna dělat vůbec nic,“ dodává.

Psaní na ministerstvo

Jana Plodková

Herečka Jana Plodková je držitelkou Českého lva za ženský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Protektor. Vystudovala Lepařovo gymnázium v Jičíně. Dále absolvovala Janáčkovu akademii múzických umění v Brně. Účinkovala v HaDivadle a hostovala i na jiných divadelních scénách. Od roku 2014 je v angažmá v Divadle Na zábradlí. Jejím partnerem je optik Filip Žilka.

Držitelka Českého lva za roli ve filmu Protektor se o politickou situaci zajímá v daleko širším kontextu, napříč společenskými i ekologickými problémy.

„Když mě něco trápí, píšu občas na nějaké ministerstvo. Naposledy jsem psala ministerstvu životního prostředí kvůli umělému zasněžování,“ říká a vysvětluje:

„Vadí mně, že v Krkonoších, kde je velmi málo vody, se uměle zasněžují svahy a berou vodu z řek proto, aby si lidé mohli ve své volné kratochvíli zalyžovat. Přitom máme za sebou rok největšího sucha za poslední dobu.“

Podle Plodkové se podnikatelé brání tím, že vodu vracejí zase do přírody. „Ale už má jiné složení než čerstvá voda a pro přírodu je k ničemu,“ říká herečka.

Klasický sníh je prašan a vytváří zemi pokrývku, kterou ji chrání. Pod umělým sněhem půda promrzne. Zároveň se stane, že neroztává včas a leží na jarní přírodě i o dva měsíce déle. Příroda je z toho zmatená,“ popisuje Plodková.

Ministerstvo herečce odpovědělo až na druhou zprávu, na další už ale opět nereagovalo.

Barbora Tachecí, kte Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme