Napodobujeme postavy skrze naše životy, řekl herec Abrhám v posledním rozhovoru pro Radiožurnál

Napodobujeme postavy skrze naše životy, nejdůležitější je najít svou interpretaci. Tak mluvil Josef Abrhám o herectví v posledním rozhovoru pro Radiožurnál v roce 2013. Abrhám zemřel v pondělí ve věku 82 let.

Host Lucie Výborné Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Abrhám

Josef Abrhám | Zdroj: Český rozhlas Radiožurnál

„Humor se musí hrát s vážnou tváří, proto jsem uspěl u Smoljaka a Svěráka, protože jejich situace a humor byly vnitřní. A tak se můj nudný protivný obličej hodil do praštěných situací,“ popisoval v rozhovoru herec Josef Abrhám.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s hercem Josefem Abrhámem o filmu Přijde letos Ježíšek?, humoru, který se podle něj musí hrát s vážnou tváří, ale také o talentu. Moderuje Lucie Výborná

Co považoval za tajemství dobrých herců? „Napodobujeme postavy skrze naše životy,“ doplnil. Herec podle něj dostane text a je jen na něm, jak interpretuje postavu, kterou má za úkol oživit na jevišti nebo ve filmu.

„To nejdůležitější je najít svou interpretaci,“ zamýšlel se a dodal, že umění interpretace je těžko měřitelné. „Jde o dar. V našem oboru je řada vynikajících herců, ale jen na některé mě baví se dívat,“ mínil.

Abrhám nové role v posledních letech spíše odmítal. „Mám rád pohádky, protože jsou o dobru a zlu a uprostřed jsou úsměvné situace,“ vysvětloval v rozhovoru, proč si v roce 2013 zahrál v romantické komedii Přijde letos Ježíšek? Jednu z rolí v ní ztvárnila i jeho tehdejší manželka Libuše Šafránková.

Naposledy se Abrhám na filmovém plátně objevil v roce 2016 roli svatého Josefa v pohádce Anděl Páně 2 Jiřího Stracha.

Lucie Výborná, ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme