Z vedlejší postavy až na Hollywoodský chodník slávy. Kačer Donald slaví 85. narozeniny

Stačilo mu osm minut na to, aby se stal populární nejen u nejmenších diváků — a to ani nebyl hlavní postavou grotesky Moudrá slepička. Kačer Donald, který se rád do všeho plete, se na filmovém plátně poprvé objevil v roce 1934.

Tento článek je více než rok starý.

Kalifornie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kačer Donald slaví 85. narozeniny.

Kačer Donald slaví 85. narozeniny. | Zdroj: Fotobanka PxHere (CC0 Public Domain) | CC0 1.0

Walt Disney už v té době měl pozitivního Mickey Mouse, přemýšlel ale nad postavou, která by mohla mít i negativní vlastnosti. A když z rádia slyšel hlas Clarence Nashe, jak kačeřím hlasem přednáší dětskou říkanku, napadl ho právě kačer v námořnickém oblečku.

Láska ke špenátu, velké svaly a dýmka. Komiksový Pepek námořník slaví 90, začínal ve vedlejší roli

Číst článek

Nash ho poté daboval 50 let. Jednou se spolu dokonce setkali, a to díky filmovým trikům. Nedopadlo to ale moc dobře. Když Donald narazí na nepřítele mnohem většího a silnějšího, než je on sám, rozhodně před ním neutíká, naopak mu vyčiní.

K dalším Donaldovým povahovým rysům patří záliba v lenošení, rád ale také fotografuje, hraje tenis a nikdy nevynechá příležitost pořádně se nacpat. Nejradši mlsá koblihy a lívance, ale pochutná si i na pečené huse, což je k jeho živočišnému původu trochu paradox.

Padesát tři let po svém filmovém zrození se Donald v seriálu My z Kačerova potkává i se svými vynalézavými synovci — Dulíkem, Bubíkem a Kulíkem.

O jeho oblíbenosti svědčí celkem 180 snímků a taky hollywoodský chodník slávy. Kačeří stopu na chodníku zanechal v roce 2004 hned vedle Sharon Stoneové a Bruce Willise.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme