Z Ordinace k hlavní roli. ‚Miss Hanoi nabídne vhled do vietnamské komunity,‘ slibuje Ha Thanh Špetlíková

Do Varů přijela představit snímek Miss Hanoi, popularitu jí ale získala už role zdravotní sestry v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Tu přitom, coby studentka, získala úplnou náhodou. Není vystudovaná herečka a v Ordinaci měla před lety pouze překládat, pak ji ale začali přemlouvat, aby tam hrála. Ha Thanh Špetlíková vzpomíná v rozhovoru s Janem Pokorným na své filmařské začátky.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ha Thanh Špetlíková v rozhovoru s Janem Pokorným

Ha Thanh Špetlíková v rozhovoru s Janem Pokorným | Foto: Vladimíra Neřoldová | Zdroj: Český rozhlas

V Ordinaci hraje už šest let. A během nich se jí otevřely dveře k mnoha dalším zajímavým projektům. Už letos v srpnu například do českých kin vstoupí první celovečerní film, v němž Ha Thanh Špetlíková ztvárnila hlavní roli. „Jmenuje se Miss Hanoi a hraju v něm policistku,“ přibližuje herečka.

„Moje postava je policistka, která se dostane k případu, kde má původně pouze překládat… a nakonec se do případu začne víc a víc zamotávat,“ popisuje herečka a také kostýmní výtvarnice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý rozhovor s Ha Thanh Špetlíkovou (nejen) o filmu Miss Hanoi

Jak slibuje, nepůjde jen o obyčejnou detektivku. „Film nabídne vhled do vietnamské komunity, má postava se v určité chvíli ocitne v situaci, kdy jí nevěří ani Češi, ani Vietnamci. A musí se rozhodnout, jakou půjde cestou.“

„Snímek bude mít i vietnamské titulky. Třeba generace mých rodičů díky tomu půjde po 30 letech poprvé do kina!“ raduje se herečka.

‚Pracujeme, abychom žili‘

Jak vlastně žijí skuteční Vietnamci v současném Česku? Stále pracují mnohem víc, než je obvyklé – i když i to už se začíná pomalu měnit. Naštěstí, dodává k tomu Ha Thanh Špetlíková.

„Vidím to na rodičích: než aby jeli na dovolenou, přepočítají si, kolik by je stálo, kdyby neotevřeli. To je zřejmě největší rozdíl mezi generací našich rodičů a námi: rodiče žijí, aby pracovali, my pracujeme, abychom žili,“ shrnuje. 

Jan Pokorný, Alžběta Švarcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme