Americké úřady stáhly obvinění Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování. Údajná oběť odmítla vypovídat

Americká prokuratura stáhla obvinění herce Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování osmnáctiletého chlapce, kterého se údajně dopustil v roce 2016. Informovala o tom agentura AP. Herec známý ze seriálu Dům z karet měl před více než třemi lety obtěžovat osmnáctiletého mladíka v baru. Podle zpravodajského webu CNN Spaceymu hrozilo až pět let vězení.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Spacey

Devětapadesátiletého herce v minulosti z obtěžování obvinilo více než třicet mužů. | Zdroj: Reuters

Spacey čelil obviněním, že před třemi lety mladého muže opil a pak ho obtěžoval v baru na ostrově Nantucket, kde muž pracoval jako uklízeč nádobí. Herec vinu popírá.

Prokurátoři státu Massachusetts rozhodnutí oznámili poté, co se údajný poškozený 8. července rozhodl v souladu se zákony Spojených států u soudu nevypovídat. Měl vysvětlit vymazané zprávy z mobilního telefonu, který prý měl v době obtěžování u sebe. Místo toho soudu sdělil, že telefon ztratil.

Soud zakázal Spaceymu přibližovat se k jeho údajné oběti. Jednání bude pokračovat v březnu

Číst článek

„Můj klient a jeho rodina prokázali v obtížných podmínkách velkou odvahu,“ řekl podle CNN u soudu právník poškozeného Mitchell Garabedian.

Devětapadesátiletého herce v minulosti z obtěžování obvinilo více než třicet mužů. Před soudem ale dosud skončila jen kauza z ostrova Nantucket. Údajnému poškozenému měl Spacey v baru koupit alkohol, přestože byl pod věkovou hranicí jeho konzumace, která je ve Spojených státech stanovena na 21 let.

Jako první herce v říjnu 2017 obvinil ze sexuálního obtěžování o dvanáct let mladší americký herec Anthony Rapp, kterého se prý pokusil svést před zhruba třemi desítkami let. Spaceymu bylo tehdy 26 a Rappovi 14 let. Spacey se Rappovi za nevhodné chování omluvil.

ČTK, gak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme