Rusalka, Země nomádů a Janička z Arku. Zajděte si do kina na tři výrazné autorské filmy

Kulturní redakce Radiožurnálu přináší tipy na tři filmy výrazných současných filmových autorů, tedy scenáristů a režisérů v jedné osobě, na které aktuálně můžete zajít do českých kin.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frances McDormand ve snímku Země nomádů

Frances McDormand ve snímku Země nomádů | Zdroj: Searchlight Pictures

Země nomádů

Oscary ověnčená Země nomádů je americký film režisérky čínského původu Chloé Zhao. Jde o sociální drama z okraje americké společnosti, portrét sympatické šedesátnice Fern, která čelí životní změně i portrét společnosti v krizi.

Poté, co Fern zemře manžel, a krach fabriky přivodí vylidnění celého městečka s výmluvně paradoxním názvem Empire, začne žít ve své dodávce. Snímek vychází z knihy Jessicy Bruderové Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century. Film můžete právě vidět v kinech.

Undine

Undine je originální příběh od jednoho z nejzásadnějších německých režisérů současnosti Christiana Petzolda (Fénix, Barbara atd.), který po svém zpracoval německý mýtus o Rusalce.

Jeho Undine, kterou hraje Paula Beer, pracuje v dnešním Berlíně jako historička a průvodkyně. Undine opustí přítel kvůli jiné ženě ona se zamiluje do profesionálního potápěče. Láska a voda jsou hlavní elementy tohoto zvláštního melodramatu. Snímek má premiéru ve čtvrtek 24. června.

Janička z Arku

Janička z Arku je zatím nejnovější film výrazného a oceňovaného francouzského režiséra Bruna Dumonta. Navazuje na jeho velmi nekonvenční metalový muzikál o dětství Johanky z Arku.

V novém filmu už coby mladá dívka Johana, která věří, že si ji Bůh vyvolil, vede národ do bitvy s Angličany o francouzský trůn. A končí u soudu na základě obvinění z kacířství. Film o silné hrdince a mytickém osudu se promítá ve vybraných artových kinech.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme