Hollywood otálí s obnovením natáčení. Kvůli koronaviru by pro štáby bylo lepší točit za hranicemi

Zatímco diváci nuceně zůstávající doma a za pandemie koronaviru netrpělivě čekají na nové programy, Hollywood zatím spíše váhá s opětovným spuštěním kamer. A to navzdory takovým opatřením, jako je společná karanténa pro celé štáby či novinky v podobě figurín pro milostné scény, napsala agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jen zlomek filmových a televizních produkcí obnovil natáčení v Los Angeles

Jen zlomek filmových a televizních produkcí obnovil natáčení v Los Angeles | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Jen zlomek filmových a televizních produkcí obnovil natáčení v Los Angeles a na dalších místech ve Spojených státech, kde neustále stoupají počty nakažených koronavirem, herci a členové štábů netuší, kdy budou jejich projekty obnoveny. Někteří očekávají, že se do práce nevrátí dřív než v příštím roce.

Okrsek Los Angeles, který je domovem největších filmových a televizních studií, dal v červnu zelenou obnovení natáčení, pokud budou dodržena bezpečnostní opatření. Hlavní odborové svazy vydaly 36stránkovou zprávu, v níž tato opatření podrobně rozebraly. Producenti doufali, že řada projektů se od srpna znovu rozjede.

Netflix čeká, že mu po uvolnění opatření proti covidu přibude méně předplatitelů. Jeho akcie se propadly

Číst článek

Počet žádostí o filmová povolení v oblasti Los Angeles dosahuje od poloviny června zhruba 34 procent běžného provozu. Většina z nich navíc byla jen na reklamy; podle místní organizace FilmLA by měly hrané televizní a filmové produkce začít nabírat na tempu od září.

Zahraniční lokace

Autor Seth Rogen, který s partnerem Evanem Goldbergem produkuje televizní seriály a filmy, řekl, že pro některé projekty zkoumá možnost zahraničních lokací, například v Bulharsku.

„Nemyslím si, že v dohledné době poběží v Americe jakékoli natáčení, které by mi připadalo bezpečné,“ uvedl Rogen tento měsíc v rozhovoru. „Poohlížím se po jiných zemích, které si s celou touto věcí poradily mnohem lépe a možná - pokud nás tam pustí - bychom tam mohli filmovat,“ dodal.

V zahraničí už bylo opět zahájeno několik velkých filmových produkcí. Další dinosauří dobrodružství Ztracený svět, které natáčí Universal Pictures, obnovilo filmování v Londýně, zatímco se štáb pokračování Avatara z dílny studia Walt Disney pustil do práce na Novém Zélandu.

Zpřísněná opatření

Aby mohli znovu spustit natáčení, musí producenti uzpůsobit podmínky, což u větších projektů trvá déle. „Není to jako cvaknout vypínačem,“ řekl Duncan Crabtree-Ireland z hereckého odborového svazu SAG-AFTRA. Svaz podle jeho slov schválil plány na obnovení více než 1000 filmových a televizních projektů, ovšem produkce je „podstatně nižší“ než obvykle.

Koronavirus ovlivní i Zlaté glóby. Udílení prestižních cen se posune na konec února, oznámili pořadatelé

Číst článek

Pokračující natáčecí pauzy omezí čerstvé programy, které mohou televizní sítě a streamingové služby divákům nabízet. Herci, kteří hrají v seriálu Amazon Studios nazvaném The Boys (Kluci), natočili video, ve kterém diváky nabádají, aby nosili roušky a snížili tak šíření koronaviru.

„Chcete vidět třetí řadu našeho seriálu? Nenechají nás natáčet, dokud neklesne počet nakažených,“ řekl herec Jack Quaid.

Speciální přístup

Některé televizní seriály obnovily natáčení za zpřísněných opatření, jako jsou menší štáby, odborný dohled a řada nápaditých řešení, jako je využití figurín pro líbací a milostné scény.

Producent Tyler Perry vytvořil karanténní tábor ve svém studiovém komplexu, aby bylo možné natáčet seriál Sistas (Ségry). Během dvoutýdenního natáčení nebyl u nikoho zjištěn koronavirus. Podobná opatření zavedla také společnost ViacomCBS, které patří MTV, Comedy Central a další televizní kanály.

U několika produkcí se objevily pozitivní testy na koronavirus, uvedl Crabtree-Ireland, který ale odmítl upřesnit, o které produkce se jednalo.

Některé dočasně přerušily natáčení, aby bylo možné dohledat kontakty, u jiných se podařilo nakažené podchytit, než se dostavili na natáčení. „Z našeho hlediska je to důkaz, že tento systém funguje,“ řekl Crabtree-Ireland.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme