V říši lidí a v říši fantazie. Tipy na tři animované filmy pro děti

Chcete doma strávit čas s dětmi sledováním dobrých animovaných filmů? Nabízíme vám tři tipy na vhodné a podnětné snímky nově dostupné legálně na různých internetových serverech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z traileru Mlsné medvědí příběhy.

Z traileru Mlsné medvědí příběhy. | Zdroj: Repro YouTube/Aerofilms

Mlsné medvědí příběhy

Velký medvěd Nedvěd a malý Miška jsou hrdiny pásma příběhů, které aktuálně můžete vidět na VOD platformě Aerovod. Jsou vhodné i pro nejmladší děti. Jak napovídá název, všechny jednoduché, ale pěkně animované příběhy se točí kolem jídla. Na webu České televize k Mlsným medvědím příběhům děti navíc najdou interaktivní pexeso.

Napínavé české filmy? Tři online tipy na snímky, které možná neznáte

Číst článek

A pokud se vašim dětem budou Mlsné medvědí příběhy líbit, můžete pokračovat sledováním staršího pásma Hurá na pohádky, ve kterém se medvědí příběhy střídají s dalšími animovanými filmy, z nichž především krátký, mezinárodně oceňovaný film Plody mraků stojí za vyzdvižení.

Fany a pes

Česko-německý film Fany a pes vypráví o pádu komunismu v Lipsku z pohledu asi desetileté protagonistky Fany. Ta na podzim 1989 hledá svoji kamarádku Sophii, která jí na dobu prázdninové dovolené svěřila svého psa Sputnika na hlídání. Místo návratu do školy ale Sophie s rodiči tajně emigrovala do tehdejšího západního Německa a Fany teď neví, jak jí psa vrátit.

Téma filmu je společenská a politická změna a občanská společnost. V češtině film dabují Aňa Geislerová, Marek Daniel, Richard Genzer a další. Česká televize snímek odvysílá 17. listopadu, už teď ho ale lze streamovat na serveru DAFilms.

Ponjo z útesu nad mořem

Globální videotéka Netflix nabízí celou kolekci japonských anime filmů. Z těch, které jsou vhodné pro menší děti včetně předškolních, vybíráme Ponjo z útesu nad mořem. Odehrává se v malém přístavním městečku, kde pětiletý Sosuke žije na útesu nad mořem. Jednoho osudného dne objeví na pláži krásnou zlatou rybku jménem Ponyo uzavřenou v láhvi. Ponyo je ovšem dcera mocného podmořského čaroděje a Sosuke musí podniknout velké věci, aby zachránil Ponjo i svět zaplavovaný vodou.

Podobně jako další vrcholy japonské animace provádí Ponjo z útesu nad mořem děti i jejich dospělé lidským světem a říší přírody a mytologie.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme