Letošní karlovarský festival proběhne na konci srpna. Provázet ho budou zvídavé oči filmového diváka

Dvě koulející se oči, které v návrhu studia Najbrt vykoukávají z číslovky 55, budou provázet nadcházející ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Nový vizuál představili pořadatelé na úterní tiskové konferenci. Navázali tak na březnové oznámení, že se letos přehlídka přesune z tradičního termínu na začátku léta na dny 20. až 28. srpna. První lákadla z programu budou známa na konci června.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

54. Mezinárodní festival Karlovy Vary

Filmový festival v Karlových Varech (archivní foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Jsme přesvědčeni, že posun o sedm týdnů nám nabídne lepší možnost uspořádat tuto kulturní akci tak, aby svým rozsahem byla co nejbližší podobě, na jakou jsou naši diváci a návštěvníci zvyklí,“ vysvětlují organizátoři odložení festivalu.

Podle jeho prezidenta Jiřího Bartošky se ale návštěvníci nemusí obávat, že by šlo o dlouhodobou změnu. „Věříme, že šestapadesátý festivalový ročník proběhne již v tradičním čase, tedy od 1. do 9. července 2022,“ uvedl.

V úterý byla představena také videoplatforma KVIFF.TV, která se má v budoucnu stát klíčovou součástí karlovarského festivalu. První diváci si ji budou moct vyzkoušet během 16. ročníku přehlídky krátkých filmů Pragueshorts Film Festival. Ten proběhne zčásti naživo a zčásti online od 2. do 27. června.

KVIFF vás vidí.
Přípravy 55. ročníku KVIFF jsou v plném proudu a my vám představujeme jeho oficiální plakát. Jako vždy z dílny #StudioNajbrt.
Těšíme se na vás, více než kdy jindy, od 20. do 28. srpna ve Varech!

11:32 – 11. 05. 2021

20 135

Loňská přehlídka v Karlových Varech, která měla nést pořadové číslo 55, se kvůli koronavirové epidemii neuskutečnila. Kvůli pokračujícím vládním opatřením se pak nekonal ani zkrácený 54 ½ ročník, původně plánovaný na konec listopadu.

Alespoň částečně festival nahradila letní akce Tady Vary, která napříč českými kiny nabídla vybrané snímky z chystaného programu.

Podle uměleckého ředitele Karla Ocha je proto možné, že se v programu objeví i snímky ze začátku minulého roku, které dosud čeští diváci neměli možnost vědět. Které konkrétní tituly nabídnou soutěžní i nesoutěžní sekce přehlídky, oznámí pořadatelé v úterý 29. června.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme