Začaly ozvěny karlovarského filmového festivalu. Šary Vary nabídnou 25 snímků, poprvé se objeví i v Plzni

Po skončení 54. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v pondělí začaly už podvanácté oficiální festivalové ozvěny – Šary Vary. Celkem 25 filmů z festivalového programu nabídnou do 14. července plátna pražských kin Aero a Světozor a brněnského Univerzitního kina Scala. Ozvěny se letos poprvé objeví i v Plzni, a to v areálu Plzeňského Prazdroje.

Tento článek je více než rok starý.

Praha/Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Pro ty, kteří se nepřijeli na letošní 54. ročník karlovarského festivalu, nebo na něm nestíhali vidět vše, co je zajímá, a chtějí to dohnat, jsme již tradičně připravili průřez festivalovým programem. Letos se řada zajímavých titulů objevila v sekci Horizonty, na ozvěnách proto uvedeme celkem devět snímků z této sekce,“ říká Ivo Andrle, dramaturg festivalových ozvěn.

Kompletní program přehlídky najdete na www.ozvenyvaru.cz.

Mezi tituly, které program Šary Vary nabízí, je například Zlatou palmou na festivalu v Cannes ověnčená černá komedie Parazit, melodramata z prostředí Rio de Jainera Neviditelný život Eurídice Gusmãové, tragikomedie Rudá o nástupu diktatury v Argentině nebo mexický titul Naše doba.

Filmové ozvěny také uvedou řadu životopisných dokumentů: Amazing Grace o gospelové zpěvačce Arethě Franklin, hudební filmový portrét Mystify Michael Hutchence o frontmanovi australských INXS a dokument o českém géniovi Jiří Suchý - Lehce s životem se prát od režisérky Olgy Sommerové.

České filmy

Novinky z české filmové tvorby zastoupí debut absolventa FAMU Michala Hogenauera Tiché doteky, dokumentární road movie Dálava od Martina Marečka nebo celovečerní hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška Staříci.

Festival ve Varech vyhrálo bulharské drama Otec. Křišťálový globus převzala Clarksonová a Smutný

Číst článek

Během ozvěn se v kinech budou promítat také na snímky Diego Maradona, Bílý bílý den a Devadesátky, které 8. 7. zároveň vstupují do kin po celé České republice v rámci přehlídky Vary ve vašem kině.

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech skončil v sobotu večer. Americká herečka Patricia Clarksonová při závěrečném ceremoniálu převzala Křišťálový globus za mimořádný přínos světové kinematografii. Prezident festivalu Jiří Bartoška předal svou cenu kameramanovi Vladimíru Smutnému. Festivalové dění server iROZHLAS.cz sledoval v průběžné online reportáži.

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme