Zemřel herec Lance Reddick, známý byl ze série filmů John Wick nebo seriálu The Wire

Ve věku 60 let zemřel americký herec Lance Reddick známý pro své výrazné role v televizních seriálech i filmech včetně The Wire - Špína Baltimoru a série snímků o Johnu Wickovi. Zemřel náhle v pátek ráno, oznámila Reddickova agentka Mia Hansenová.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lance Reddick hrál kromě série filmů o Johnu Wickovi také třeba v seriálech Kriminálka Miami nebo Zákon a pořádek

Lance Reddick hrál kromě série filmů o Johnu Wickovi také třeba v seriálech Kriminálka Miami nebo Zákon a pořádek | Zdroj: Reuters

„Lance nám bude všem velmi chybět. Prosím, respektujte soukromí jeho rodiny,“ uvedla v prohlášení Hansenová. Příčina úmrtí podle ní byla přirozená. Ve zprávě pro média informovala, že policie byla do hercova domu v Kalifornii zavolaná v pátek okolo 09.30 místního času (17.30 SEČ).

Keanu Reeves natáčí v Praze. V akčním filmu si opět zahraje nájemného zabijáka

Číst článek

Agentura AP popsala Reddicka jako typově vyhraněného herce, jehož postavy byly autoritativní, rezervované, odtažité a někdy až zlověstné. Během své kariéry byl často obsazovaný do rolí málomluvných, ale noblesních a osobitých mužů v obleku či uniformě.

Jako „silného a šarmantního“ muže Reddicka na twitteru označil jeho kolega ze seriálu The Wire - Špína Baltimoru Wendell Pierce. Režisér filmové série John Wick Chad Stahelski a hlavní hvězda filmů Keanu Reeves uvedli, že nadcházející pátý díl věnují Reddickovi, jehož ztráta je „hluboce zarmoutila“.

Reddick se narodil v roce 1962 v Baltimoru. Vystudoval herectví na Yaleově univerzitě a objevil se v několika vedlejších rolích v amerických kriminálních seriálech včetně Kriminálky Miami nebo Zákon a pořádek a v dalších sériích jako Bosch nebo American Horror Story.

Kromě herectví se věnoval i hudbě, vystudoval prestižní Eastman School of Music na Rochesterské univerzitě. První album vydal v roce 2011.

Zůstala po něm manželka Stephanie a děti Yvonne a Christopher.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme