Letní filmová škola v Uherském Hradišti bude, hygienici pořadatelům schválili epidemiologický plán

Hygienici schválili pořadatelům Letní filmové školy (LFŠ) v Uherském Hradišti jejich hygienicko-epidemiologický plán, oznámila ředitelka LFŠ Radana Korená. Hygienici podle ní neměli k plánu připomínky. Pořadatelé plán předložili již v pondělí, podle Korené vycházeli z celorepublikově platných opatření. LFŠ nabídne letos kvůli epidemii koronaviru program jen pro akreditované návštěvníky.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé před festivalovým kinem Hvězda v Uherském Hradišti

Lidé před festivalovým kinem Hvězda v Uherském Hradišti | Foto: Helena Fikerová | Zdroj: AČFK

Nebudou se konat žádné akce, na které by měla volný přístup veřejnost. „Nyní se již můžeme soustředit na samotnou filmovou přehlídku. Kdyby se situace jakkoliv měnila, vždy budeme respektovat aktuální nařízení,“ uvedla Korená. LFŠ se uskuteční od 7. do 12. srpna, původně byla naplánovaná na přelom července a srpna, kvůli pandemii koronaviru ji organizátoři přesunuli na pozdější termín a zkrátili.

Na Letní filmovou školu nebude mít volný přístup veřejnost. Bezpečnostní opatření ještě schválí hygiena

Číst článek

Diváky čekají kvůli koronaviru přísnější hygienická a bezpečnostní opatření. Dohled nad dodržováním mimořádných opatření je podle hygieniků v kompetenci organizátorů, městské policie a Policie ČR.

Pro veřejnost se například neuskuteční akce na náměstí, kde se konaly koncerty či projekce letního kina. Filmový program bude jen v kinech či v jiných promítacích místech, také doprovodný program bude v místech, která budou ohraničená a budou tam vpuštěni jen lidé s akreditací.

Nový druh akreditace

Letos proto také přibude nový druh akreditace na doprovodný program. Pořadatelé rovněž například změní rozmístění stanů, ve kterých se koná program, aby byly dále od sebe.

Festival znamená pro Vary přínos. Za 27 let se naše vztahy s městem zlepšily, říká Bartoška

Číst článek

Lidé v Česku musí opět nosit roušky na vnitřních hromadných akcích, kde je víc než 100 lidí, na vnitřních akcích může být do 500 lidí. Největší kapacita v jednom sále na LFŠ je podle Korené 400 míst, proto nebude problém dodržet všechna nařízení. Do 27. července se na letošní přehlídku akreditovalo 1500 lidí, loni bylo asi 5400 akreditovaných návštěvníků.

Ve Zlínském kraji je nyní podle hygieniků od začátku epidemie 487 potvrzených případů nákazy koronavirem, vyléčilo se již 378 lidí, tři lidé v souvislosti s onemocněním zemřeli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme