Letní filmová škola v Uherském Hradišti bude kratší a v srpnu. Akreditace budou v prodeji od července

Letošní ročník Letní filmové školy v Uherském Hradišti se uskuteční od 7. do 12. srpna. Na webových stránkách festivalu to v pátek uvedla jeho ředitelka Radana Korená. Původně byl festival naplánován na přelom července a srpna, kvůli pandemii nového typu koronaviru však organizátoři rozhodli o jeho posunutí na pozdější termín a také zkrácení.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

img_20180730_165313_180731-135701_bar.jpg

Letošní ročník Letní filmové školy v Uherském Hradišti se uskuteční od 7. do 12. srpna. Archivní foto | Foto: Jan Bartoněk | Zdroj: iROZHLAS.cz

„O konání letošního ročníku ‚filmovky‘ jsme mohli rozhodnout až nyní, proto bylo nutné posunout akci alespoň o dva týdny dále, abychom měli dostatečný čas na její přípravu. Vzhledem k mimořádné situaci a nejistotám v mnoha oblastech jsme byli nuceni ‚filmovku‘ zkrátit na šest dnů. Bohužel očekáváme velké finanční výpadky z řad partnerů,“ uvedla Korená. Nižší bude také příjem z akreditací, jejichž prodej plánují pořadatelé zahájit začátkem července.

PŘEHLED: S otevřením kin se na plátna vrátí filmové hity, přijdou i první premiéry

Číst článek

Kvůli dodržování bezpečnostních a hygienických opatření bude letos přehlídka podle Korené komornější. Kromě promítání v kinech však budou i tentokrát její součástí koncerty, divadelní představení, výstavy nebo dětský program.

Účast návštěvníků včetně festivalových hostů ze zahraničí bude závislá na aktuálním stavu průchodnosti hranic a podmínek jejich překročení v souvislosti s testy na koronavirus, napsala ředitelka.

Spolupráce s hygienou

Pořadatelé budou při organizaci festivalu spolupracovat s městem i hygieniky. Věříme, že všechna přijatá opatření budou dostačující. Ostatně budeme za sebou mít všichni v té době již tříměsíční provoz kin, který ukáže, jak vše co nejlépe nastavit, tedy dezinfekce, pauzy mezi projekcemi, počet diváků v sálech a stanech, služby, úklid a tak dále, uvedla Korená.

Při nepříznivém vývoji pandemie jsou pořadatelé připraveni festival přeložit na příští rok. Zakoupené akreditace by pak zůstaly v platnosti na další ročník ve formě voucherů.

Původní termín letošního ročníku festivalu, který každoročně přiláká tisíce návštěvníků, byl od 24. července do 2. srpna. Přehlídku pořádá Asociace českých filmových klubů. Loni nabídla Letní filmová škola dvě stovky celovečerních snímků, většina z nich se reprízovala. Na přehlídku se tehdy akreditovalo asi 5400 návštěvníků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme