Na Letní filmové škole bude mít premiéru film Hra s Jiřím Mádlem. Chilský režisér ho natočil za 14 dní

Letní filmová škola (LFŠ) v Uherském Hradišti uvede v premiéře snímek Hra od chilského režiséra Alejandra Fernándeze Almendrase. V českém filmu, který vznikl v koprodukci Chile, Francie a Jižní Koreje, uvidí diváci Jiřího Mádla, Mariku Šoposkou nebo Elizavetu Maximovou. Do kin bude uveden 31. října, sdělili v úterý v tiskové zprávě zástupci distribuční společnosti Pilot Film.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diváci v sále kina Hvězda v Uherském Hradišti

Diváci v sále kina Hvězda v Uherském Hradišti | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Poprvé budou moci zájemci snímek zhlédnout v sobotu od 21.00 v uherskohradišťském Klubu kultury, a to za účasti hlavních protagonistů a producentky filmu Veroniky Finkové. Po projekci zvou pořadatelé k diskusi a následné autogramiádě.

„Film vznikal za velmi skromných podmínek a o to s větším nadšením. Natočili jsme ho za pouhých 14 natáčecích dní a prakticky celý v Kladně. Pracovali jsme v malém štábu a mezi tvůrci a herci panovala skvělá atmosféra,“ uvedla Finková.

Letní filmová škola nabídne výběr tvorby Michaela Hanekeho a filmy natočené ve virtuální realitě

Číst článek

Režisér Almendras byl hostem LFŠ loni. Je držitelem mnoha prestižních světových ocenění včetně Grand Jury Prize/ World Dramatic Competition festivalu Sundance 2014. Jeho filmy byly k vidění na festivalech v Cannes nebo Berlíně.

Režisér se při psaní scénáře nechal mimo jiné inspirovat rodinou české přítelkyně, jejíž příbuzný je ředitelem regionálního divadla. „Je to film o lásce a o potížích při dělání divadla na malém městě,“ uvedl Almendras.

Nezastupitelnou roli hraje v černobílém milostném dramatu také klasická hudba. Pro snímek ji nahrálo Zemlinského kvarteto, Petr Jiříkovský a hudební producent filmu Pablo Vergara.

Letní filmová škola začne v pátek a potrvá do 4. srpna. Jedná se už o 45. ročník. Výroční cenu Asociace českých filmových klubů na ní převezmou režisér Hynek Bočan a herec Milan Lasica.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme