Lana Wachowská natočí čtvrté pokračování Matrixu. V rolích Nea a Trinity se opět představí Reeves i Mossová

Jeden z největších filmových světových producentů a distributorů Warner Bros. natočí čtvrté pokračování Matrixu. V dalším díle se v hlavních rolích opět objeví Keanu Reeves a Carrie-Ann Mossová. Ředitel studia Toby Emmerich to ohlásil v úterý. S informací přišel magazín Variety. Režie se opět ujme jedna ze sester Wachowských, Lana. Ta společně s Lilly Wachowskou před dvaceti lety tento kultovní film napsala.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdroje časopisu Variety tvrdí, že by se film měl začít natáčet na konci roku 2020.

Zdroje časopisu Variety tvrdí, že by se film měl začít natáčet na konci roku 2020. | Foto: Claro Cortes IV CC | Zdroj: Reuters

„Mnoho myšlenek o naší realitě, na které jsme společně s Lilly před dvaceti lety přišly, je nyní ještě podstatnějších,“ řekla Lana Wachowská v prohlášení. „Jsem šťastná, že se mi tyto charaktery znovu vrátí do života, a jsem vděčná, že mám šanci znovu pracovat se svými skvělými přáteli,“ doplnila.

Producenti odtajnili název nové bondovky. No Time To Die půjde na filmová plátna v dubnu 2020

Číst článek

Na scénáři budou pracovat i američtí spisovatelé věnující se sci-fi Aleksandar Hemon a David Mitchell. Spolu s Wachovskou bude čtvrtý Matrix produkovat Grant Hill.

„Nemůžeme být víc nadšení, že znovu otevřeme kapitolu Matrix s Lanou,“ okomentoval informaci Emmerich pro Variety. „Lana je opravdová vizionářka. Je pozoruhodná a originální filmová tvůrkyně a my jsem nadšení, že napíše, zrežíruje a bude produkovat nový díl ze světa Matrix,“ pokračoval.

Zdroje časopisu Variety tvrdí, že by se film měl začít natáčet na konci roku 2020.

Zápletku zatím studio neprozradilo. Není tedy jasné, jak scenáristé vyřeší postavu Morphea (v původní sérii si ho zahrál Laurence Fishburne). Zdroje časopisu ale říkají, že by roli měl získat mladší herec.

Warner Bros. se snažilo v posledních několika letech najít cestu k sérii Matrix, ale zdržování spojené s produkčními právy projekt zastavilo. V minulých měsících se to ale změnilo. Reeves zažil po pracovní stránce skvělé léto díky úspěšným snímkům John Wick 3 a Toy Story 4. Scénář Wachowské ho podle Variety nadchl.

Předešlé tři snímky dohromady celosvětově vydělaly více než 1,6 miliardy dolarů (tedy zhruba 80 miliard korun). Všechny tři napsaly sestry Wachowské (původně bratři Wachowští).

Lana Wachowská (*1965)

  • Narodila se jako muž Laurence Wachowski 21. června 1965 do polsko-americké rodiny v Chicagu.
  • Režisérka a scenáristka natočila společně se sestrou Lilly (dříve bratrem Andym) více než deset snímků, patří mezi ně V jako Vendeta, Atlas mraků nebo Jupiter vychází.
  • Sestry se ale proslavily trilogií 'Matrix', která popisuje svět jako rozsáhlý počítačový systém. V něm lidé žijí virtuální realitu.
  • K nim se přiřadily i počítačové hry Enter the Matrix (2003) a The Matrix: Path of Neo (2005), které byly vytvořeny pod dozorem Wachowských.
  • Wachovské také natočily seriál Osmý smysl (Sense8) pro společnost Netflix.
  • Lana prodělala změnu pohlaví v roce 2007, její sestra Lilly o své operaci veřejnost informovala o devět let později.

Dominika Kubištová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme