‚Je čas vylétnout.‘ Čtvrtý díl filmové sci-fi série Matrix se představuje v prvním traileru

Modrá, nebo červená pilulka? Keanu Reeves v roli počítačového programátora Thomase Andersona neboli Nea se už znovu musí rozhodnout, kterou si vybere. Tolik je zatím známo z děje Matrix Resurrections, čtvrtého filmu ze sci-fi série sester Wachowských, který ve čtvrtek zveřejnil svou první upoutávku. Po boku Reevese se opět objeví Carrie-Anne Moss jako Trinity. Do českých kin by měl snímek v režii Lany Wachowské vstoupit na konci prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Matrix Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Měl jsem sny, které nebyly pouze sny,“ vypráví Reevesova postava psychoterapeutovi s tváří Neila Patricka Harrise. Za zvuků šedesátkového hitu White Rabbit od skupiny Jefferson Airplane se pak v prvním traileru střídají motivy, které budou fanouškům Matrixu dobře známé, ať už jde o rozplývající se zrcadla, skákání ze střech nebo baletní kreace ve snaze vyhnout se kulce.

Filmové studio Warner Bros už ve středu zveřejnilo odkaz na interaktivní webové stránky WhatIsTheMatrix.com, v překladu „co je Matrix“, kde fanouškům odhalili první ukázky z nového filmu. Chyták byl v tom, že se každému ukázalo něco jiného, a to podle tohle, zda si kliknuli na modrou, či červenou pilulku.

Snímek Duna si vysloužil chválu kritiků za úžasnou vizuální stránku. Spekuluje se o Oscaru

Číst článek

Jak připomíná zpravodajský server CNN, volba červené pilulky v sérii Matrix znamenala, že je člověk ochoten se dozvědět zneklidňující odhalení, které mu může změnit celý život, zatímco ta modrá mu ponechává jeho iluze. Reevesova postava byla uvězněná ve falešné realitě ovládané stroji.

Předešlé tři snímky ze série Matrix dohromady celosvětově vydělaly více než 1,6 miliardy dolarů, tedy zhruba 80 miliard korun. První díl měl premiéru v roce 1999. Za scénáři k původní trilogii stojí sestry Lana a Lilly Wachowské (původně bratři Wachowští).

Premiéra Matrix Resurrections v českých kinech je zatím plánovaná na 23. prosince. Už o den dříve ho ale nasadí americká kina a zároveň s tím i streamovací platforma HBO Max.

Ve vedlejších rolích se představí Jada Pinkett Smith, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas a Christina Ricci.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme