Karlovy Vary se připravují na festival. Vstupenky uvolněné do předprodeje zmizely během pěti minut

Organizátoři Mezinárodního filmového festivalu se v pondělí začali přesouvat z Prahy do Karlových Varů, dějiště festivalu. Lázeňské město se už převléklo do festivalových kulis. Letošní 53. ročník začne v pátek, v pondělí si během několika minut zájemci zaregistrovali v internetovém předprodeji, do kterého festival dává deset procent vstupenek na všechna veřejná představení, první lístky na filmové projekce.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Karlových Varech začaly přípravy na 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (ilustrační foto).

V Karlových Varech začaly přípravy na 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (ilustrační foto). | Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary

„Rezervace proběhla bez problémů a všechny nabízené vstupenky byly zarezervovány během pěti minut,“ řekla mluvčí festivalu Uljana Donátová. Kapacita vstupenek k rezervaci před festivalem byla 10 % vstupenek z každého veřejného představení.

Karlovarský festival představil soutěžní snímky. Nechybí Olmo Omerzu nebo Adam Sedlák

Číst článek

Téměř hotovy jsou úpravy hotelu Thermal, který je každoročně srdcem festivalu. Billboardy s upoutávkami na soutěžní filmy visí také na konstrukcích v korytě řeky Teplé.

Doprovodné akce

Vedle samotného festivalového dění se pro tisíce návštěvníků připravují i doprovodné akce nebo zvláštní vlakové spoje, které letos budou jezdit do porcelánky Thun 1794.

Trasu „Za holkami z porcelánu“ bude tentokrát obsluhovat místo historické Singrovky moderní souprava RegioShark, což bude znamenat nižší jízdné pro návštěvníky, tak i větší kapacitu festivalového vlaku.

„Pojedou i zvláštní spoje do Kyselky. Kvůli výluce ale budou vyjíždět z Horního nádraží a do Ostrova pojedou autobusy a z Ostrova pak historický vlak,“ doplnil vedoucí Regionálního obchodního centra Českých drah Vladimír Omelka.

Festivalové linky

Přímo v Karlových Varech budou opět jezdit festivalové linky MHD, které provozuje zdarma Dopravní podnik Karlovy Vary. Tři linky slouží hlavně k dopravě návštěvníků ze stanového městečka nebo kempů do centra města a pro rychlý přesun mezi kiny.

Neodmyslitelně patří k festivalu také doprava na kolech, jejichž půjčovny budou opět u stanového městečka v areálu Rolava a u hotelech Thermal a Pupp.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme