,Neskončil jsem.' Michael Caine vyvrátil domněnky o jeho odchodu do hereckého důchodu

Anglický herec a spisovatel Michael Caine nehodlá odejít do hereckého důchodu. Potvrdili to Caineovi zástupci pro týdeník Variety. Zprávy o konci Caineovy kariéry se začaly šířit po rozhovoru s rozhlasovou stanicí BBC Radio 5 Live, ve kterém řekl, že komedie Bestsellery, v níž hraje mrzutého stárnoucího spisovatele a kterou letos představil na filmovém festivalu v Karlových Varech, je patrně jeho posledním filmem.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Londýn (Aktualizováno: 19:38 16. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Caine před premiérou filmu Bestsellery

Caine v rozhovoru řekl, že už dva roky nedostal žádnou nabídku, a připomněl svůj vysoký věk | Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary

Zástupci Michaela Caina vyvrátili americkému týdeníku Variety domněnky, že herec plánuje ukončit svou kariéru. Nejmenované zdroje potvrdily, že Caine momentálně zkouší scénáře k dvěma připravovaným projektům.

„Strávil jsem přes 50 let vstáváním v šest ráno, abych mohl dělat filmy a nehodlám se teď toho vzdát,“ uvedl v prohlášení pro Variety.

„Mnoho lidí neví, že jsem ještě neodešel do důchodu,“ napsal na svém twitterovém účtu.

Zvěsti o jeho odchodu se začaly šířit poté, co v rozhovoru pro BBC Radio 5 Live řekl, že film Bestsellery režisérky Liny Roessler by mohl být jeho poslední rolí.

„Paradoxně se ukázalo, že je to opravdu moje poslední role,“ řekl Caine. „Dva roky jsem totiž nepracoval a mám problémy s páteří, které se podepisují na mých nohách. Nemůžu tedy moc dobře chodit,“ rozvedl 88letý držitel dvou Oscarů.

Dodal, že „napsal několik knih, které vyšly a slavily úspěch“.

„Takže teď už nejsem herec, ale spisovatel, což je příjemné, protože jako herec musíte vstát v půl šesté a jít do studia. Ale jako spisovatel můžete začít psát, aniž byste vstali z postele,“ dodal.

Ve filmu Bestsellery, který natočila americká režisérka Lina Roesslerová jako svůj celovečerní debut, se Caine vydává na poslední turné, aby zachránil krachující nakladatelství. Americká herečka Aubrey Plazaová ve filmu hraje energickou mladou ženu, dědičku kdysi proslulého nakladatelského domu. Film se natáčel v roce 2019 v Montrealu.

Caine v rozhovoru řekl, že už dva roky nedostal žádnou nabídku, a připomněl svůj vysoký věk. „Scénářů s osmaosmdesátiletým hercem není mnoho,“ konstatoval.

pat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme