Michael Moore chystá výbušný dokument o Trumpovi. Po tomhle už nebude tweetovat, slibuje

Známý americký sociálněkritický režisér Michael Moore chystá dokument o prezidentovi Spojených států Donaldu Trumpovi. Podle agentury AP na něm tajně pracuje několik měsíců a slibuje, že bude výbušný. Moore se účastnil protestů proti Trumpovi loni v listopadu i letos v lednu.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký filmař Michael Moore.

Americký filmař Michael Moore. | Zdroj: Reuters

"Bez ohledu na to, co se odhalí, zůstává stát. Fakta, realita, myšlení jej nemohou porazit. Dokonce i když si uškodí sám, druhý den ráno vstane a pokračuje v činnosti a tweetování. To všechno skončí s tímto filmem," uvedl tvůrce v prohlášení.

Moore připravovaný dokument nazývá Fahrenheit 11/9, čímž odkazuje na 9. listopad, kdy byl Trump vyhlášen vítězem loňských prezidentských voleb. Zároveň jde o narážku na jeho starší snímek Fahrenheit 9/11, kterým kritizoval postup administrativy George Bushe mladšího po teroristických útocích z 11. září.

Oceňovaný dokumentarista

Filmový a televizní režisér, scenárista, producent a spisovatel Moore patří k nejúspěšnějším i nejkontroverznějším světovým dokumentaristům. V roce 2005 ho časopis Time zařadil mezi stovku nejvlivnějších lidí na světě.

V roce 2002 natočil Moore dokument Bowling for Columbine, v němž hledal příčinu toho, proč v USA tolik lidí sejde ze světa střelnou zbraní. Za tento sarkastický i poučný snímek obdržel Oscara v kategorii dokumentární film. Za dokument Fahrenheit 9/11 z roku 2004 získal Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme