Cenzoři v Číně změnili konec filmu Mimoni 2. Hlavní postava se místo padoucha stane otcem

Čínští cenzoři změnili pro domácí trh konec amerického animovaného filmu Mimoni 2: Padouch přichází. Podle deníku The Guardian to uvedli diváci, kteří v Číně tento komediální snímek z hollywoodské produkce viděli.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze snímku Mimoňové 2

Ze snímku Mimoňové 2 | Zdroj: Cinemart

Podle příspěvků sdílených na sociální síti Weibo, která je čínskou obdobou twitteru, je verze filmu v Číně o minutu delší. V dodatku na závěr je řečeno, že superpadouch Wilda Kopanec byl chycen policií a poslán na 20 let do vězení. Informuje o tom The Guardian.

Já, padouch 3: po celovečerním zklamání lze prohlásit, že Mimoňové stále dokážou rozesmát

Číst článek

Dvanáctiletý kluk toužící se stát padouchem Gru, který se s Wildou Kopancem spikl, se podle dovětku „vrátil k rodině“ a později se „stal otcem tří holčiček“.

V mezinárodní verzi snímku přitom tato dvojice záporných postav na konci společně odjíždí pryč, když Wilda Kopanec zinscenuje svou vlastní smrt, aby unikl pronásledování.

Řada přispěvatelů na sociální síti Weibo úpravy hodnotí posměšně, přičemž někteří uvádějí, že se podobají prezentaci v PowerPointu.

„Jen my potřebujeme zvláštní poučení, aby nás animovaný film náhodou nezkazil,“ napsal ve svém komentáři filmový recenzent DuSir, který má na síti Weibo 14,4 milionu sledujících.

Čína omezuje počet zahraničních filmů, které lze každoročně v domácích kinech promítat. Zásahy cenzorů, ať už jde o změny nebo o vypouštění některých scén, jsou u hollywoodských snímků běžné, podotýká The Guardian.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme