Muž se zaječíma ušima vstupuje do kin. Krobot v něm ztvárnil spisovatele i jeho literární postavu

Do kin ve čtvrtek vstupuje další snímek slovenského režiséra Martina Šulíka. Muž se zaječíma ušima vypráví příběh spisovatele, kterému na hlavě naroste nezvyklá ozdoba. Díky velkým, chlupatým uším výborně slyší nejen hlasy lidí, ale také jejich myšlenky. Spisovatele, který v tragikomedii znenadání nabyl výjimečné schopnosti, ztvárnil herec Miroslav Krobot. Po jeho boku se objeví třeba Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová nebo Alexandra Borbély.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel a zároveň literární hrdina, který nečekaně získá velké zaječí uši. Díky nim slyší i to, co si o něm lidé myslí a má tak možnost vidět sám sebe i z druhé strany. Nakonec si uvědomí, že má poslední možnost se změnit a narovnat rodinné vztahy.

Kurosawa, Cimrmani i Muž se zaječíma ušima. Co nabídne program letošní ‚Filmovky‘?

Číst článek

„(Josef) je člověk, který si myslel, že všechno ví, ale pravý opak je pravdou,“ popsal pro Totalfilm Krobot. Herec zároveň popsal, že scénář byl pro něj poučný, protože je „shrnutím celoživotních snah“ jedince. Také poznamenal, že uši mu kostyméři nasazovali téměř dvě hodiny.

„Chtěl bych, aby náš film hovořil o vážných věcech se sarkastickým humorem,“ řekl o svém desátém filmu Šulík. Režisér v minulosti natočil například snímky Zahrada, Sluneční stát nebo Krajinka.

Muž se zaječíma ušima má distribuční premiéru 12. srpna, filmoví fanoušci ho ale mohli vidět už dříve. Na polské přehlídce ve Varšavě se objevil už vloni na podzim a získal dvě ocenění.

První české projekce se pak dočkal už v sobotu na Letní filmové škole v Uherském Hradišti. Festival představil i další české snímky jako Okupace, Chyby nebo Myši patří do nebe.

dok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme