Nejlépe placenou herečkou posledního roku je Scarlett Johanssonová

Díky roli v superhrdinovské sérii Avengers se Američanka Scarlett Johanssonová dostala na vrchol nového žebříčku nejlépe placených hereček časopisu Forbes. Třiatřicetiletá Johanssonová si od 1. června 2017 do 1. června 2018 přišla na 40,5 milionu dolarů (před zdaněním, přes 900 milionů korun), uvedl ve čtvrtek magazín. Další místa obsadily Angelina Jolie a Jennifer Anistonová.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Scarlett Johnanssonová

Scarlett Johnanssonová | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Podle výpočtů Forbes Johanssonová za poslední mapované období zvýšila své příjmy na čtyřnásobek oproti předchozímu dvanáctiměsíčnímu úseku. Americkou herečku mohli letos návštěvníci kin vidět v hitu Avengers: Infinity War, který celosvětově vydělal přes dvě miliardy dolarů (45 miliard korun). Johanssonová ztvárňuje ve filmech založených na komiksech vydavatelství Marvel postavu Black Widow (Černá vdova), která se na plátna vrátí zase příští rok.

Jolie a Anistonová

Angelina Jolie se dostala na druhé místo s ročním výdělkem 28 milionů dolarů, třetí Anistonová zaznamenala příjmy ve výši 19,5 milionu dolarů. Agentura Reuters podotkla, že 49letá herečka z Los Angeles stále žije také z příjmů za sitcom Přátelé, peníze brala v uplynulých měsících také za řadu reklamních kontraktů.

Herečka Angelina Jolie | Foto: Reuters

První pětku doplňují Jennifer Lawrenceová, která hodnocení vévodila v letech 2015 a 2016, a Reese Witherspoonová. Emma Stoneová, která byla loni na vrcholu žebříčku s 26 miliony dolarů, letos zůstala za první desítkou. V té jsou ještě Mila Kunisová, Cate Blanchettová nebo Gal Gadotová.

Forbes uvedl, že v důsledku malého počtu ženských rolí „nemají hvězdy tolik příležitostí vydělat si velké peníze“. Jenom u dvou hereček letos nezdaněný příjem překonal hranici 20 milionů dolarů, zatímco loni byly tři a předloni čtyři.

Žebříček nejlépe vydělávajících herců by měl Forbes publikovat příští týden. Loňským králem se stal Mark Wahlberg s příjmem 68 milionů dolarů (přes 1,5 miliardy korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme