Nejlépe vydělávajícími herci jsou The Rock, Reynolds a Wahlberg. Vyplatila se jim spolupráce s Netflixem

Žebříček nejlépe vydělávajících herců letos opět ovládl bývalý zápasník wrestlingu a protagonista série Rychle a zběsile Dwayne „The Rock“ Johnson. Jeho příjmy se za uplynulý rok vyšplhaly na 87,5 milionu dolarů, tedy téměř dvě miliardy korun. Vyplývá to z pořadí, které zveřejnil časopis Forbes. Na druhém a třetím místě skončili Ryan Reynolds a Mark Wahlberg.

Tento článek je více než rok starý.

žebříček Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva herci Dwayne „The Rock“ Johnson, Ryan Reynolds a Mark Wahlberg

Zleva herci Dwayne „The Rock“ Johnson, Ryan Reynolds a Mark Wahlberg | Foto: Andrew Kelly/Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Johnson byl na prvním místě i před rokem a letos se na jeho opakovaném triumfu podílel zejména honorář ve výši 23,5 milionu dolarů za hlavní roli v thrilleru Red Notice, který vznikl pro streamovací platformu Netflix. Dalším velkým zdrojem příjmů byla podle Forbes spolupráce s výrobcem sportovního vybavení Under Armour.

O televizní cenu Emmy bude soupeřit i Čech. Zvukař Mravec získal nominaci za práci na seriálu Koruna

Číst článek

Také pro Reynoldse s výdělky ve výši 71,5 milionu dolarů byla nejvýnosnější spolupráce s Netflixem - objevil se nejen ve zmiňovaném snímku Red Notice, ale také v akčním filmu 6 underground: Tajné operace.

Třetím nejlépe placeným hercem byl Wahlberg s příjmy 58 milionů dolarů, kterému nejvíce vydělala role v thrilleru Spravedlnost podle Spensera taktéž pro platformu Netflix.

Do první pětky finančně nejúspěšnějších herců se vešli ještě Ben Affleck a Vin Diesel. V desítce se pak dále objevili hvězda indického filmu Akšaj Kumár, Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler a Jackie Chan.

Pořadí nejlépe placených hereček zatím Forbes nezveřejnil, loni žebříčku kralovala Scarlett Johanssonová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme