Netflix ztratil od dubna milion uživatelů. Rok 2022 je tak pro něj nejhorší za 11 let

Streamovací služba Netflix dál ztrácí uživatele. Nová série jednoho z velmi očekávaných seriálů – Stranger Things – jejich úbytek sice zřejmě zpomalila, zcela ho ale nezastavila. Pro firmu je tak rok 2022 možná nejhorší za posledních 11 let, kdy společnost neustále rostla.

Los Gatos Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loga internetové televize Netflix

Mezi dubnem a červencem přišel Netflix asi o milion platících uživatelů (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Mezi dubnem a červencem přišel Netflix asi o milion platících uživatelů a zdá se, že tempo odchodu lidí od služby se pořád zrychluje. Netflix ale původně čekal, že to bude ještě horší. Částečně tak zřejmě pomohlo zveřejnění další řady seriálu Stranger Things.

‚Když už nevíte, co si vybrat.‘ Zahlcení streamovacími službami určitě přijde, myslí si teoretik médií

Číst článek

Firma přesto od dubna propustila stovky zaměstnanců a hodnota jejích akcií se propadla.

Důvodů, proč se firmě přestává dařit, je hned několik. Například BBC poukazuje na rostoucí konkurenci. Streamovacích služeb je čím dál víc, a Netflix tak pomalu ztrácí svou startovní výhodu i přesto, že byl první službou tohoto druhu.

Firma teď řeší, jestli své služby nezdraží, to je ale podle BBC riskantní. Mohli by tak odejít další uživatelé.

Velkým problém je také sdílení hesel, kdy více lidí na různých místech používá jedno předplatné. To podle odhadů stojí Netflix ročně asi 140 miliard korun ročně. I v tomto ohledu tedy zvažuje zpoplatnění.

Kateřina Schmiedová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme