Zemřel britský režisér Nicolas Roeg, točil s Bowiem či Jaggerem

Ve věku devadesáti let zemřel v noci na sobotu světově známý britský režisér Nicolas Roeg. Informovaly o tom světové agentury s odvoláním na umělcovu rodinu. Kultovní autor měl na svém kontě snímky jako Muž, který spadl na Zemi s legendárním Davidem Bowiem či Představení, ve kterém si zahrál Mick Jagger.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Nicolas Roeg

Režisér Nicolas Roeg | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Byl to skvělý táta,“ uvedl režisérův syn Nicolas Roeg Jr. „Letos v srpnu oslavil své devadesáté narozeniny,“ dodal. Žádné další podrobnosti o úmrtí otce ale nezveřejnil.

Pro některé pozoruhodný, pro jiné kontroverzní režisér vstoupil do filmového průmyslu již koncem 40. let minulého století. Nejvíce ho proslavily filmy, které natočil mezi lety 1970 a 1980, tedy Představení (Performance, 1970), Cesta (Walkabout, 1971), Teď se nedívej (Don't Look Now, 1973), Muž, který spadl na Zemi (The Man Who Fell to Earth, 1976) a Bad Timing (1980).

Psychologický thriller Teď se nedívej s Julií Christieovou a Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích vyvolal bouřlivé reakce zejména kvůli velmi otevřeným sexuálním scénám. V USA a v Británii byl snímek přístupný pouze pro dospělé.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme