Warner Bros připravuje nové filmy na motivy Pána prstenů. Režisérská jména jsou zatím neznámá

Filmové studio Warner Bros připravuje nové celovečerní snímky na motivy Pána prstenů britského spisovatele J. R. R. Tolkiena. Fanoušky klasického díla fantasy literatury tak čeká po téměř deseti letech, kdy na filmovém plátně zazářil poslední snímek z trilogie Hobit, filmový návrat do Středozemě.

Tento článek je více než rok starý.

Burbank Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Natáčení televizního seriálu Pán prstenů vyjde Amazon v přepočtu asi na 23 miliard korun.

Studium Warner Bros ve spolupráci se švédskou společností Embracer Group připravuje novou adaptaci Tolkienova díla (ilustrační foto) | Foto: Tim Hahlgan | Zdroj: Pexels

Společnost Warner Bros oznámila, že uzavřela několikaletou dohodu o spolupráci na nových filmech se švédskou společností Embracer Group, napsal server BBC. Švédská firma loni koupila adaptační práva na Tolkienova díla.

Režisér Pána prstenů prodává studio speciálních efektů. Za 35,5 miliardy korun jej koupí Unity Software

Číst článek

Filmová trilogie Pán prstenů režiséra Petera Jacksona získala na začátku tisíciletí uznání kritiky i diváků. Třetí díl Návrat krále si odnesl 11 Oscarů, včetně toho za nejlepší film.

Všech šest filmů, pokud počítáme i kritiky méně oslavovanou trilogii Hobit, celosvětově utržilo více než šest miliard dolarů (134 miliard korun).

Právě Jackson v pátek médiím řekl, že se podílí na všech etapách vzniku nových snímků. „Těšíme se na další jednání, abychom si vyslechli jejich vizi pro další krok franšízy,“ uvedl Jackson ve společném prohlášení s dalšími scenáristkami původní trilogie, Fran Walshovou a Philippou Boyensovou.

Server Variety napsal, že s novou érou Tolkienových adaptací zatím nejsou spjata žádná konkrétní režisérská jména.

Neprozkoumaný svět

„Přes veškerý rozsah a detaily, které byly s láskou vloženy do obou trilogií, zůstává rozsáhlý, komplexní a oslnivý svět J. R. R. Tolkiena na filmovém plátně z velké části neprobádaný,“ uvedli v prohlášení spolupředsedové skupiny Warner Bros Michael De Luca a Pam Abdyová.

Film Moje slunce Mad režisérky Pavlátové vyhrál cenu francouzské filmové akademie César

Číst článek

Tolkienova první kniha ze Středozemě - Hobit - vyšla v Británii v roce 1937. Celosvětové bestsellery z trilogie Pán prstenů vyšly Británii na začátku 50. let, spisovatel však o Středozemi psal až téměř do své smrti v roce 1973.

Čtenáři se tak mohli setkat s řadou příběhů ze Středozemě, na jejichž uveřejnění se podílel autorův syn Christopher.

Loni na podzim se diváci na televizních obrazovkách dočkali seriálu streamovací platformy Amazon Prime s názvem Pán prstenů: Prsteny moci, jejichž děj se odehrává tisíce let před začátkem Hobita.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme