S Jižní Koreou máme problémů dost a ještě jim dáme cenu za nejlepší film, kritizoval Trump udělení Oscara

Americký prezident Donald Trump na předvolebním mítinku v Coloradu kritizoval, že hlavní cenu americké filmové akademie Oscar letos získal jihokorejský film Parazit. Informovala o tom v pátek agentura AP. Jako příklad skvělých filmů uvedl prezident klasická díla Jih proti Severu či Sunset Boulevard.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump během proslovu v Kongresu

Donald Trump kritizoval udělení Oscara jihokorejskému filmu Parazit především kvůli špatným vztahům se zemí | Foto: Leah Millis | Zdroj: Reuters

„A vítězem je film z Jižní Koreje. Co to k čertu mělo znamenat?“ zvolal Trump před svými příznivci, kteří se shromáždili na mítinku ve městě Colorado Springs. „Máme dost problémů s Jižní Koreou s obchodem. A oni jim k tomu ještě dají cenu za nejlepší film roku. Byl dobrý? Nevím,“ dodal.

„Pochopitelně, neumí číst,“ reagovala na Trumpovu kritiku na twitteru společnost Neon, která Parazita ve Spojených státech distribuuje s anglickými titulky.

Film Parazit, který natočil jihokorejský režisér Pon Džun-ho, získal na letošním udílení cen americké filmové akademie čtyři Oscary. Kromě ceny za nejlepší film, kterou dostal jako první cizojazyčný snímek, získal zlaté sošky také v kategoriích nejlepší zahraniční celovečerní film, režie a původní scénář.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme