Středoškolská láska a písničky, na které tančí celé generace. Pomáda slaví 40 let

Olivia Newton-John a John Travolta v muzikálu Pomáda, který vznikl v roce 1978. | Foto: Paramount | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Barevné cadillaky, američtí středoškoláci, velká letní láska a nezapomenutelné taneční a hudební výkony. Legendární romantická komedie Pomáda s melodiemi, které si zpívá už několik generací, se objevila ve světových kinech přesně před 40 lety.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dívčí idol Danny v podání Johna Travolty se po prázdninách vrací na svoji střední školu a chlubí se letní láskou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Muzikálová Pomáda slaví 40 let, vrací se i na česká divadelní prkna

A Olivia Newton-John neboli studentka Sandy, která na stejnou školu přichází jako nová, má úplně stejný zážitek. Jen ho každý vypráví trochu jinak. 

Americký muzikál natočil v roce 1978 režisér Randal Kleiser. I čtyřicet let od vstupu do kin je to příběh, který inspiruje školní představení i profesionální divadelníky.

Jedním z úspěšných představitelů svůdce Dannyho byl v pražském divadle Kalich Jan Kříž. Za svůj výkon dostal před šesti lety cenu Thálie.

Jak před pár lety vzpomínal, příprava na roli nebyla jednoduchá - i proto, že všichni mají srovnání s Travoltou.

„Když jsme ten muzikál připravovali, tak jsem se na něj díval a uvědomil jsem si, že ho moc dobře neznám. Znal jsem sice klíčové scény, ale podrobně jsem si ho moc nevybavoval. Najednou jsem zíral, jaké má Travolta taneční pohyby, jaké má vlasy. Ta role je od něj neuvěřitelné odehraná," řekl tehdy Kříž Radiožurnál.

Muzikál Pomáda uvede divadlo Kalich v obnovené premiéře letos na podzim.

Jiří Štefl, Kateřina Svátková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme