Ruská kina dobývá pohádkový velkofilm Poslední bohatýr, je sledovanější než Stalingrad

Ruská kina žijí momentálně pohádkou a velkofilmem současně. Snímek Poslední bohatýr režiséra Dmitrije Ďjačenka se podle ruského serveru RosBizněsKonsalting neboli RBK stal nejvýdělečnějším filmem v dějinách ruské kinematografie.

Video Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Od ruské premiéry 19. října vydělal jednu miliardu 680 milionů rublů. Film překonal i drama Fjodora Bondarčuka Stalingrad z roku 2013, informuje RBK.

Na „Bohatýra“, který vznikl jako teprve druhý ruský film v produkci studia Disney, zatím do kin přišlo 6,2 milionu diváků, zjistil server KinoPoisk.ru.  

„Film na motivy klasických ruských pohádek a severských bohatýrských příběhů si na sebe vydělal za pouhých jedenáct dní,“ uvádí RBK. Za posledních 14 let se v Rusku dostalo nad miliardu rublů jen sedm snímků. Poslední bohatýr je ale všechny nechal daleko za sebou. 

Experti si nebývalý úspěch vysvětlují rostoucí popularitou rodinných filmů a také školními prázdninami. Snímek se objevil v kinech během listopadových podzimních prázdnin, a právě tehdy prodej poskočil nejvíce.  

Podle RBK se také dle amerických zásad hodně investovalo do reklamní kampaně. Film stál 370 milionů rublů, a na marketing šlo dalších 150 milionů. Například úspěšný Stalingrad přitom propagovali tehdejší tvůrci jen s rozpočtem 82 milionů rublů.

Rostislav Matulík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme