'Princeznu Leiu' zabila spánková apnoe a několik dalších faktorů, oznámili američtí zdravotníci

Američtí zdravotníci oznámili příčinu úmrtí herečky Carrie Fischerové, která ztvárnila princeznu Leiu v Hvězdných válkách. Za její smrt může několik faktorů a spánková apnoe.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carrie Fisherová jako princezna Leia s charakteristickým účesem

Carrie Fisherová jako princezna Leia s charakteristickým účesem | Foto: Fotobanka Profimedia

Představitelka jedné z nejoblíbenějších postav původní filmové série loni v prosinci zemřela zřejmě v důsledku kombinace několika faktorů a spánkové apnoe, což jsou zástavy dechu během spánku. Herečka měla například problémy i se srdcem. Oficiální důvod úmrtí ale zdravotníci stanovili jako blíže neurčený.

Zemřela herečka Carrie Fisherová, princezna Leia z Hvězdných válek

Číst článek

Šedesátiletá herečka letěla den před loňskými Vánoci z Londýna do Los Angeles. V letadle ji ale čtvrt hodiny před koncem letu postihl rozsáhlý infarkt.

Cestující dokonce museli zahájit resuscitaci. Záchranáři ji po přistání převezli v kritickém stavu do nemocnice, kde byla hospitalizována na jednotce intenzivní péče.

Carrie Fisherová debutovala před kamerou v roce 1975 v komedii Šampón. Poté studovala rok a půl herectví v Londýně.

Proslavila se ale především díky roli princezny Leiy Organy. Poprvé se jako mladá kráska s charakteristickými drdoly objevila na filmovém plátně už v roce 1977 v prvních Hvězdných válkách, které měly podtitul Epizoda IV - Nová naděje.

Marie Machytková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme