Provází je síla a barevné kostýmy. Fanoušci slaví Den Hvězdných válek

Na čtvrtek připadá díky anglické slovní hříčce Den Hvězdných válek, 4. květen anglicky zní prakticky stejně jako pozdrav rytířů Jedi - tedy ať tě provází síla. Svátek slaví fanoušci z celého světa.

Tchaj-pej Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušek Hvězdných válek v kostýmu Storm Troopera v tchajwanském Tchaj-peji.

Fanoušek Hvězdných válek v kostýmu Storm Troopera v tchajwanském Tchaj-peji. | Zdroj: Reuters

Filmové maratony, setkání fanoušků a kostýmy všech barev, velkostí i tvarů tradičně doprovázejí svátek všech fanoušků filmové série Georga Lucase. „Miluji Hvězdné války od dětství. Nikdo z mých kamarádů se dnes neukázal, ale našla jsem si zde nové," sdělila agentuře Reuters 40letá Annie Tsengová v kostýmu Darth Vadera.

Tsengová je jedním z několika desítek fanoušků, kteří se ve čtvrtek sešli v tchajwanském Tchaj-peji kolem mrakodrapu Tchaj-pej 101. „Lidé na Tchaj-wanu milují filmy a sci-fi filmy a stali se fanoušky Hvězdných válek velice brzo," vysvětlil agentuře spoluorganizátor setkání Makoto Tsai. Součástí letošního setkání byla i bitva s atrapami světelných mečů.

Po svém letos filmový svátek pojal japonský klenotník, který právě draží masku jedné z ikon Star Wars - Darth Vadera. Maska, vyrobená ze zlata, váží skoro 15 kilogramů a její vyvolávací cena je stanovena v přepočtu na víc než třicet milionů korun.

Zdeněk Novák, mos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme