Oscarový režisér Jiří Menzel se probral z umělého spánku, v péči lékařů je od listopadu

Devětasedmdesátiletý oscarový režisér Jiří Menzel se v Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích probral z umělého spánku. Jeho žena Olga zveřejnila na svém facebookovém profilu aktuální fotografii režiséra s dětmi. Režisér je v intenzivní péči specialistů zhruba od poloviny listopadu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Jiří Menzel (archivní foto)

Režisér Jiří Menzel (archivní foto) | Foto: Martin Špelda

„Víra, naděje, láska… Krásné Vánoce přejeme," napsala Olga Menzelová k fotografii zveřejněné na svém facebookovém profilu.

Televize Nova 21. listopadu uvedla, že Menzel je po náročné mnohahodinové operaci hlavy udržován v umělém spánku. Do nemocnice byl podle televize převezen po návratu z dovolené.

Menzel je držitelem Oscara za svůj debut Ostře sledované vlaky. Ohlas vzbudily i další jeho hrabalovské filmy Skřivánci na niti, Postřižiny a Slavnosti sněženek. Divácky úspěšné byly také komedie 70. a 80. let Na samotě u lesa, Báječní muži s klikou či Vesničko má středisková, za kterou byl na Oscara nominován.

Režisér je držitelem Českého lva za dlouhodobý umělecký přínos i obdobné ceny z karlovarského festivalu. Převzal medaili Za zásluhy, francouzský Řád umění a literatury a mnoho dalších zahraničních cen.

Jeho herecká filmografie čítá osm desítek rolí ve filmu i v televizi. Tou zatím poslední je titulní postava v česko-slovenském koprodukčním dramatu režiséra Martina Šulíka Tlumočník, který má být uveden do kin v první polovině příštího roku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme