Režisér Marek Najbrt zkouší nový žánr, jeho první pohádka půjde do kin příští rok

S čerty nejsou žerty patří dodnes k jedné z nejoblíbenějších českých pohádek. Jak na tom bude Čertí brko – nový pohádkový film Marka Najbrta, to se dozvíme až příští rok. Hlavní roli získal herec Jan Cina. Ve filmu se objeví i další známé tváře – Ondřej Vetchý, Marek Daniel nebo Jan Budař.

Tento článek je více než rok starý.

Ledeč nad Sázavou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V nové pohádce se objeví v hlavní roli Jan Cina. Lucifera hraje Ondřej Vetchý.

V nové pohádce se objeví v hlavní roli Jan Cina. Lucifera hraje Ondřej Vetchý. | Foto: Uljana Donátová, PR Čertí brko

„Nyní jsme na hradě v Ledči točili scénu, kdy dva největší padouchové tohoto příběhu jsou dopadeni čerty a jsou voláni ke spravedlnosti,“ říká Radiožurnálu režisér Marek Najbrt.

Do kin přichází Hurvínek pro cizince. Sebeuvědomělá animace nudí a děti k známým loutkám nepřivede

Číst článek

Po několika televizních seriálech se Marek Najbrt vrací k celovečernímu snímku – naposledy šel do kin před pěti lety jeho Polski film.

„Pro mě tento projekt začal tím, že moji kamarádi scénáristé – Tomáš Hodan a Robert Geisler – mi dali přečíst scénář, který mě zaujal a udělal mi radost. A tak jsem si říkal, i proto, že mám dvě malé děti, že bych šel do žánru, který mě předtím vůbec nenapadl,“ dodává režisér.

Padouchy ztvární ve filmu Tomáš Jeřábek s Janem Budařem. Do role Lucifera obsadil režisér Ondřeje Vetchého. Hlavní role čerta Bonifáce připadla Janu Cinovi – ten si čerta zahrál vůbec poprvé.

Příběh by měl oslovit jak fanoušky staré české klasiky, tak diváky moderních pohádek. „Určitě ctí nějaké tradiční logické postupy, ale je to pohádka z roku 2017, což znamená, že je to současná pohádka. Ale je to klasický příběh vyprávěný klasickou pohádkovou formou,“ popisuje Cina.

V nové pohádce se objeví i Marek Daniel | Foto: Uljana Donátová, PR Čertí brko

Hlavní ženskou roli, dceru hostinského Markétku, pak ztvární Judit Bárdosová. V dalších rolích se objeví i herci, které diváci s pohádkami moc spojené nemají. Jako například Marek Daniel nebo Jana Plodková.

Čertí brko by měli vidět diváci v kinech před Vánoci příštího roku.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme