V 91 letech zemřel americký režisér Richard Donner. Pracoval na snímcích Superman a Smrtonosná zbraň

Ve věku 91 let zemřel americký režisér Richard Donner, proslavený úspěšnými filmy Superman a Rošťáci nebo sérií Smrtonosná zbraň. O jeho pondělním úmrtí informoval web Hollywood Reporter, manželka informaci o příčině smrti neposkytla.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Richard Donner

Režisér Richard Donner | Zdroj: Profimedia

„Richard Donner byl jeden z nejvýznamnějších hlasů, jaký si lze představit. Přitahoval pozornost a uměl se smát jako nikdo jiný. Uměl dělat legraci; tak jsem ho ve svých 12 letech viděl a měl jsem ho za to rád," sdělil k Donnerově smrti Sean Astin, který si jako dítě zahrál ve filmu Rošťáci.

Film byl natočen podle námětu Stevena Spielberga a v prohlášení vydaném po Donnerově smrti Spielberg napsal, že Donner dobře ovládal režisérské řemeslo.

Rodák z New Yorku a absolvent Newyorské univerzity sloužil také v americké armádě. Mnoho jeho filmů mělo značný komerční úspěch.

Patří k nim Smrtonosná zbraň s Melem Gibsonem a Danny Gloverem, která měla čtyři pokračování, nebo Strašidelné Vánoce. Posledním Donnerovým filmem byl thriller 16 bloků z roku 2006.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme