Hábit Harryho Pottera, hodinky a další. Aukční síň Sothebys prodává věci z pozůstalosti Robina Williamse

Obrazy umělce Banksyho, kabriolet Mercedes anebo desítky filmových cen. Aukční síň Sothebys v New Yorku ve čtvrtek draží věci z pozůstalosti herce Robina Williamse. Herec známý z mnoha filmů zemřel v roce 2014 a pozůstalí se rozhodli všechny jeho předměty prodat.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Robin Williams

Herec Robin Williams | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Je toho opravdu hodně. Třeba hodinky, které Williams nosil ve filmu Společnost mrtvých básníků. Ve sbírce je obrovské množství uměleckých a designových předmětů z 20. století. Pak je tam spousta filmových rekvizit a neuvěřitelná spousta hraček,“ řekla agentuře AP Nina del Riová z aukční síně Sothebys.

87 cyklistických klenotů. Rodina prodává sbírku kol zesnulého herce Williamse

Číst článek

Část vydražených peněz půjde na charitu - a to jak do škol, tak i pro válečné veterány nebo nadějné sportovce. „Myslím, že každý si najde něco svého,“ cituje del Riovou Radiožurnál.

Williams kromě předmětů z vlastních filmů sbíral i rekvizity od kolegů. Nechybí třeba čarodějnický hábit, ve kterém se na filmových plátnech objevoval Harry Potter.

Mezi třemi stovkami dražených věcí jsou taky knížky, šperky Williamsovy ženy Marshy, nebo desítky hodinek. U některých jde o vzácné sběratelské kousky, u jiných se cena pohybuje v řádu tisíců korun. Součástí aukce jsou taky silniční kola, nebo Williamsův bílý kabriolet Mercedes z 90. let.

Sotheby's odhaduje, že kupci za všechno utratí v přepočtu skoro 70 milionů korun.

Václav Jabůrek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme