Na následky koronaviru zemřel slavný sovětský a ruský herec a režisér Vladimíř Meňšov. Bylo mu 81 let

Ve věku 81 let zemřel sovětský a ruský herec, scénárista a režisér Vladimir Meňšov, který v roce 1981 získal Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film za snímek Moskva slzám nevěří. Jak informovala tisková agentura TASS s odvoláním na webové stránky ruského filmového studia Mosfilm, Meňšov podlehl následkům nákazy koronavirem.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Meňšov

Vladimír Meňšov | Zdroj: Wikipedia

Tým Mosfilmu vyjádřil hlubokou soustrast kolegům, rodině a přátelům. „Ztratili jsme našeho drahého přítele, pracovníka Mosfilmu, který věnoval všechny své tvůrčí síly a výrazný talent svému rodnému filmovému studiu, skutečně populárnímu režisérovi, jehož nádherné filmy znají a milují miliony lidí,“ uvedl Mosfilm v prohlášení.

Krom režijních počinů, mezi které patří vedle oscarového snímku například filmy Láska a holubi nebo Širli-Myrli, působil Meňšov i jako herec a objevil se mimo jiné ve filmových hitech Noční hlídka, Denní hlídka či Legenda 17. Poslední hereckou příležitost dostal v roce 2019 v televizním filmu Krik tišiny (Výkřik ticha) o blokádě Leningradu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme