Sex, drogy a loutky. Tvůrci Sezame, otevři se žalují kvůli poškození jména distributory americké komedie

Tvůrci legendárního dětského pořadu Sezame, otevři se podali žalobu na distributora nového hollywoodského filmu Hanebný plyšáci, který podle nich při propagaci snímku zneužil jejich loutky a poškodil jejich dobré jméno. Informovala o tom americká média. Nová krimikomedie má premiéru v srpnu a je postavena na akci reálných herců, kteří řeší vraždy loutkových postav.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pořad Sezame, otevři se vznikl ve Spojených státech už koncem 60. let a postupně se rozšířil do celého světa.

Chlupaté loutky Elma, Berta, Ernieho, Žabáka Kvaka, Keksíka a dalších tak dobře znají i děti v Česku.

Právě loutkové postavičky hrají důležitou roli v novém snímku, v němž Melissa McCarthyová jako vyšetřovatelka pátrá po pachateli sériových vražd.

Tvůrci dětského pořadu se na soud obrátili po zveřejnění traileru. Podle nich reklamní slogan mate diváky a podsouvá jim myšlenku, že film a dětská série spolu nějak souvisí.

Protože ve snímku se loutky chovají velmi nevybíravě, mluví sprostě, souloží či užívají drogy, může to podle nich poškodit dobré jméno pořadu.

Produkční společnost STX, která za filmem stojí, se hájí. „Velmi se nám zalíbila myšlenka, že budeme vyprávět neznámý příběh ze života loutek, který se odehrává, když zrovna nehrají pro děti. Zklamalo nás, že v Sezame, otevři se si tu legraci taky neužívají, svým právním postavením si ale jsme jisti,“ uvedla firma v prohlášení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme