Nový Spider-Man vydělal miliardu dolarů. Během pandemie tuto hranici překonal jako první film

Po 12 dnech na stříbrném plátně nejnovější film o pavoučím muži Spider-Man: Bez domova utržil více než miliardu dolarů. Tuto hranici překonal jako první snímek od začátku pandemie covidu-19, která na mnoho měsíců znemožnila filmové projekce ve světě. V severní Americe film vydělal 467,3 milionů dolarů (10,3 miliardy korun), v ostatních zemích celkem 587,1 milionů dolarů (13 miliard korun). Údaje zveřejnila společnost Exhibitor Relations.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Holland na premiéře snímku Spiderman

Tom Holland na premiéře snímku Spiderman | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Nový film uzavírá trilogii o populárním superhrdinovi natočenou na motivy komiksů z vydavatelství Marvel Comics. Spider-Man v podání Toma Hollanda v něm bojuje s padouchy z paralelních světů. Film režiséra Jona Wattse kladně přijala i filmová kritika.

Recenzi na další linii příběhu o pavoučím muži psal server iROZHLAS.cz v polovině prosince zde.

Spider-Man: Bez domova se zatím neobjevil v kinech v Číně, která je největším filmových trhem na světě, poznamenává BBC.

Podle serveru Variety překonal příběh o Spider-Manovi hranici miliardy dolarů za dvanáct dní, což se podařilo pouze dvěma jiným filmům o superhrdinech. Oba díly série Avengers, Infinity War (2018) a Endgame (2019), dosáhly tohoto výsledku po jedenácti, respektive pěti dnech. Zatím poslední film, který překonal miliardovou hranici, byl v roce 2019 Star Wars: Vzestup Skywalkera.

Premiéra nového filmu v Los Angeles. Na červeném plátně zleva Benedict Wong, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Zendaya a Tom Holland | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Než novinka o pavoučím muži přišla do kin, byla nejúspěšnějším filmem roku 2021 Bondovka Není čas zemřít, která zatím vydělala 774 milionů dolarů.

ČTK, aur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme