Předzvěst Oscarů. Cenu nezávislých filmů Spirit Awards vyhrál snímek Temná dcera

Film Temná dcera, který natočila režisérka Maggie Gyllenhaalová podle knihy Elleny Ferrante, získal ocenění za nejlepší snímek při nedělním předávání cen nezávislých filmů Spirit Awards. Gyllenhaalová dostala rovněž cenu za nejlepší režii a scénář. Informovala o tom v pondělí agentura AP.

Tento článek je více než rok starý.

Video Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepším zahraničním snímkem porota zvolila japonský film Drive My Car, který je rovněž nominovaný na Oscara. Jako nejlepší dokument byl oceněn film Summer of Soul (… aneb Když se revoluce nesměla vysílat) o kulturním festivalu v newyorském Harlemu v roce 1969.

Filmový Zátopek si doběhl pro osm Českých lvů. Modrožlutý ceremoniál byl věnován Ukrajině

Číst článek

Cenu pro nejlepší herečku v hlavní roli získala Taylour Paigeová za film Zola, který se inspiroval známým twitterovým vláknem, jež popisuje výlet číšnice Zoly se striptérkou jménem Jessica na Floridu.

Cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli dostal Simon Rex, který si zahrál bývalou pornohvězdu ve filmu Red Rocket.

Za nejlepší výkon ve vedlejší roli byl oceněn neslyšící herec Troy Kotsur, který se snímkem V rytmu srdce uspěl i při nedávném udílení cen amerického Sdružení filmových a televizních herců a patří k favoritům na Oscara.

Spirit Awards, které se obvykle udílejí ve velkém stanu na pláži v jižní Kalifornii, se často pokládají za předzvěst nejprestižnějších hollywoodských ocenění, Oscarů. Aby se mohl film nominovat na Spirit Awards, nesmí jeho rozpočet překročit 22,5 milionu dolarů, tedy 535 milionů korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme