Fanoušci Star Wars volají po nové princezně Leie. Ikonickou postavou může být Meryl Streepová

Fanoušci legendární hvězdné ságy vytvořili petici, ve které požadují, aby jednu z ústředních postav - princeznu Leiu, hrála herečka Meryl Streepová. Pokud tvůrci jejich přání vyhoví, mohla by Streepová v připravovaném devátém filmu ze série Star Wars nahradit původní představitelku princezny Carrie Fisherovou, která v prosinci 2016 podlehla následkům infarktu.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Meryl Streepová

Meryl Streepová | Zdroj: CC BY 2.0/Wikipedia

Carrie Fisherová zemřela předloni o Vánocích, filmaři proto museli upravit část zatím posledního dílu filmové ságy - Epizodu 8: Poslední z Jediů. Podle tvůrců ale měla herečka všechny své scény stihnout dotočit.

Zemřela herečka Carrie Fisherová, princezna Leia z Hvězdných válek

Číst článek

Devátá epizoda, která se chystá a měla by uzavřít nejnovější trilogii Star Wars, má premiéru naplánovanou na prosinec příštího roku a producenti už oznámili, že se nebudou snažit princeznu Leiu do děje přidat pomocí počítačové animace CGI.

Tuto techniku už využili třeba před dvěma lety ve filmu Rouge One. V uvozovkách tak oživili herce Petera Cushinga, který hrál v prvním díle Star Wars Wilhuffa Tarkina. Pro admirála Tarkina využili tělo britského herce Guye Henryho, kterému následně počítačem přidali obličej Cushinga vytvořený z archivních záběrů.

10 000 podpisů

Červené období Star Wars pokračuje. Poslední z Jediů přináší emoční hloubku do trikového spektáklu

Číst článek

Fanoušci ságy nyní vytvořili internetovou petici, kde žádají společnosti Lucasfilm Walt Disney Studios, ale i  tvůrce - producentku Kathleen Kennedyovou a režiséra J. J. Abramse - aby obsadili do deváté epizody Meryl Streepovou.

Jak autoři petice tvrdí, podle Marka Hamilla - představitele Luka Skywalkera, filmového bratra Fisherové - měla dostat v připravovaném filmu herečka výrazný prostor. A trojnásobná držitelka Oscara a kolegyně zesnulé herečky Meryl Streepová jim přijde jako vhodná náhrada.

Fanoušci chtějí sesbírat 10 tisíc podpisů. To se jim zatím daří, momentálně jim nechybí ani tisícovka. Jak ale uvádí britská média, mezi diváky jsou i odpůrci přeobsazení. Navíc podobné petice mívají na stamilionové franšízy, jakou je i Star Wars, zpravidla nulový dopad. Upozornil na to deník Independent.

Ondřej Bambas, dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme