Karlovarský filmový festival letos nahradí přehlídka Tady Vary. Zapojí se bezmála sto českých kin

Namísto odloženého 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se v červenci odehraje v českých kinech přehlídka Tady Vary. Od 3. do 11. července budou mít diváci možnost zhlédnout 16 vybraných filmů v bezmála stovce českých sálů. Podle prezidenta karlovarského festivalu Jiřího Bartošky budou promítány snímky, které figurovaly i v původním programu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

54. Mezinárodní festival Karlovy Vary

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl kvůli pandemii koronaviru přeložen na rok 2021 | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Protože v letošním roce s ohledem na situaci nemohou diváci na festival do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi. Je to takové naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru,“ řekl k přehlídce Jiří Bartoška.

Bartoška ke zrušenému festivalu: Kdyby se konal, mohlo by ho to poškodit. Filmy se dostanou do kin

Číst článek

Již při oznámení o přeložení 55. ročníku tradičního festivalu kvůli pandemii koronaviru Bartoška avizoval, že organizátoři pracují na alternativním programu. „Rozhodli jsme se, že uděláme takový bonbónek nebo náhradu. Oddělení programu nasbíralo spoustu filmů a vybralo je, takže v kinech bychom rádi ukázali to, co nám nebylo umožněno promítnout. Pracovně ho můžeme nazvat 54,5. ročník s tím, že bude neoficiální,“ uvedl Bartoška na konci dubna v rozhovoru pro Radiožurnál.

Program nabídne celkem 16 filmových titulů. Mezi hlavní lákadla podle organizátorů patří portrét zpěváka Mira Žbirky Meky režiséra Šimona Šafránka, vůbec poprvé se na evropském plátně objeví také egyptsko-britské drama Luxor, thriller Bez zvláštních znamení nebo směsice špionážní komedie a dokumentu Tajný agent. Každý snímek bude v zapojených kinosálech promítán pouze jednou. Předtočený úvod k nim pak nabídnou sami tvůrci i zástupci karlovarského festivalu.

Do devítidenní přehlídky se nakonec zapojí 96 kin v 80 velkých i menších městech. Přehled vybraných sálů a programu je dostupný na internetových stránkách festivalu. Vstupenky lze podle organizátorů zakoupit přímo v kinech.

Tomáš Zrůst Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme