Monty Python, Klaus i Malá lež. Tři filmové tipy na nepohádkové vánoční filmy

Vánoce jsou v Česku obecně pevně spjaté s televizními pohádkami. A také s romantickými a jinými komediemi. Nejen u nás si diváci nedokážou představit svátky bez filmů jako Sám doma, Láska nebeská, ale taky Smrtonosná past s Brucem Willisem. Nabízíme tři tipy na filmy, jež jsou dostupné online a které můžou do vánoční nálady přinést další tóny.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Česka se Betlémské světlo dostalo už v sobotu večer.

Ilustrační foto | Foto: Andrea Filičková | Zdroj: Český rozhlas

Monty Python a potrhlé začátky křesťanství

Dnes už téměř klasický snímek skupiny Monty Python Život Briana byl tradiční náplní pražského kina Aero na Vánoce. Projekce se však letos kvůli pandemii koronaviru konat nemůže. Pokud tuto geniální historicko-náboženskou satiru z potrhlých dob počátků křesťanství chcete vidět, bude to muset být doma. Film si můžete vyhledat na iTunes.

Malá lež ve velké rodině

Pokud se vám o Vánocích naopak stýskat po rodinných setkáních, která nebudou možná – nebo ne v takovém rozsahu jako v minulých letech, určitě oceníte filmy, které připomenou, jak psychicky náročné rodinné sešlosti se všemi různými animozitami jsou. Takovým snímkem je například Sieranevada rumunského režiséra Cristiho Puiu, film dostupný ve videotéce Edisonline.cz, nebo americko-čínská Malá lež.

V říši lidí a v říši fantazie. Tipy na tři animované filmy pro děti

Číst článek

Druhý celovečerní film Lulu Wang je hořkosladký autobiografický příběh o rodině z čínské diaspory, která se rozhodne své babičce zatajit diagnózu – rakovinný maligní nádor. Aby ospravedlnili to, že se najednou všichni za babičkou z Japonska a Ameriky sjedou do Číny, zinscenují vnukovu svatbu. Vidět ho můžete na Aerovodu.

Klaus. O počátcích Vánoc a změně světa k lepšímu

Animovaný film Klaus přináší příběh o začátcích Santa Clause. Film, vhodný i pro sledování s dětmi, vypráví o mladém pošťákovi v zapadlých ledových krajích a jeho nepravděpodobném vánočním přátelství se samotářským výrobcem hraček. Film byl nominován na Oscara a je k vidění na Netflixu.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme